начало

При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД

Трудов договор. Изплащане на празнични дни.

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трудов договор. Изплащане на празнични дни.

Мнениеот hristina1605 » 17 Яну 2015, 11:17

Здравейте , пиша във връзка със новия ми трудов договор . Работех във фирма два месеца със трудов договор за стажанти от 20.10.2014 до 19.12.2014 , времето на стажа беше два месеца и след това по взаимно съгласие от 22.12.2014 ( без прекъсване ) се подписа редовен трудов договор с изпитателен срок. При получаването на заплатата си за месец декември имах две заплати - една за стажа и една за новия ми трудов договор , когато видях заплатите и пресметнах ( разделяйки заплатата на 23 работни дни ) , установих , че празничните дни през месец декември са ми изплатени на заплатата от стажа ( която беше минимална) , а не както си мислех на новата ми заплата . Това законно ли е и на какво основание във времето на новия ми трудов договор се изплащат тези дни със старото ми заплащане ? Моля, пишете ми има ли закон за това !
hristina1605
Нов потребител

Re: Трудов договор. Изплащане на празнични дни.

Мнениеот walenzia » 04 Фев 2015, 21:01

Защо делиш на 23 работни дни ?? Декември има 20 такива , и 31-ви се отработваше на 13-ти. Щом са доволни от теб и са подписали нов договор и щом са ти платили това което е заработено значи са достатъчно коректни и предполагам че счетоводно всичко е разнесено правилно . Никой тук не може да ти каже дали 100 % всичко е законно без да види ведомостта за заплати или фиш . А ти щом не си сигурен/а дали е законно защо си прибрал/а парите ?!?
Р.Р. Като работодател ще ти кажа моето лично мнение и отношение . Ако аз ти бях работодател и ако бях прочела този твой въпрос в този форум ( при положение че всичко явно е коректно - парите са изплатени 100% и то в срок ) то от утре нямаше да бъдеш на работа .
walenzia
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ