начало

Водещи юристи обсъждат проблемите при прилагането на ХОПЕС в България Водещи юристи обсъждат проблемите при прилагането на ХОПЕС в България

Съдия-изпълнител

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съдия-изпълнител

Мнениеот elitsa1973 » 29 Яну 2015, 16:22

Здравейте! Имам следния въпрос: Синът ми, който е на 22 години има кредитни задължения към няколко небанкови институции- Изи кредит; Креди хелп и други. Нередовен платец е и няма как да внасяме вноските. Той живее в жилището на баба си и дядо си, както и ние. Въпросът ми е какво ще последва като спрем да внасяме парите- застрашено ли е имуществото на хората , които живеят на този адрес, тъй като синът ми не притежава нищо
elitsa1973
Нов потребител

Re: Съдия-изпълнител

Мнениеот bobi9 » 29 Яну 2015, 17:35

На тази възраст с толкова кредити е застрашено бъдещето му. Вие няма да сте вечни,все някога ще му се наложи да работи. Все някога ще има семейство,което ще се наложи по някакъв начин да издържа. Как ще стане това със толкова задължения? Намерете начин да престукторирате кредитите,а не да не ги плащате. Утре една кола няма да може да има на негово име,нито свястна заплата ще има заради бъдещи запори. А когато дойде време да наследи нещо,за което и вие сте се борили цял живот,ще му го вземат.
bobi9
Потребител

Re: Съдия-изпълнител

Мнениеот ivanov_p » 29 Яну 2015, 17:46

Спрете да плащате веднага. Така ще го осъдят, ще влезе в регистрите и няма да може повече да прави дългове към банки и бързи кредити. Като платите един кредит на него му увеличават лимита. Достатъчно е да изплати кредит за 800 лв., за да има право да тегли 5000 и т.н.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ