Здравейте!
Предварително благодаря на всеки, който отдели време и внимание на въпросите ми!
След смърт на роднина, с когото не съм се виждала повече от 20 години и на когото съм единствен наследник, разбрах, че има десетки хиляди дългове, необслужвани банкови кредити - над 7-8 броя, от които само един с поръчител /не ме питайте как се е уреждал с такъв кредитен рейтинг, чудя се и аз/, запис на заповед към две банки, сметки към Топлофикация за около 3 хиляди, Глобул - триста лева, данъци на стари автомобили и къде ли още не. Консултирах се с двама адвокати, които единодушно ме изпратиха да си подавам отказ от наследство. По друг казус, обаче, не са единодушни: Единият твърди, че е по-разумно аз сама да отида и да подам уведомление към Топлофикация, че длъжникът им е починал и че аз съм подала отказ, защото те щели да си задвижат процедурата и да ми направят запор върху заплатата и чак тогава аз ще мога да реагирам. Другият твърди, че трябва да седя мирно и тихо и да стискам палци три години да мине давностният срок.. Сигурно от месец не съм спала както преди, не съм вярвала, че без вина, ще ми дойде такова нещо до главата. Ако съветът ви е да подам подобно уведомително писмо, то до кого да го направя - до всички или само до Топлофикация, защото те действали много круто с частни съдебни изпълнители ..
Отново благодаря в аванс за помощта!
- Дата и час: 03 Дек 2024, 13:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Уведомяване на кредитори при отказ от наследство
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Уведомяване на кредитори при отказ от наследство
Нали се отказваш от наследството, какво те интересува парното в неговия апартамент? След отказа не правиш нищо, нямаш отношение нито към наследството, нито към кредиторите.
- ivanov_p
- Активен потребител
Re: Уведомяване на кредитори при отказ от наследство
Много благодаря. Адвокатката ме посъветва да информирам Топлофикация предварително, като им изпратя копие от отказа, но пък нейната колежка твърди, че не трябва да действам. Знам, че тук сте събрани професионалисти, затова помолих за съвет.
Апартаментът, в който е починал баща ми, не е на негово име, а на поредната му съпруга, само партидата се води на негово име..
Репликата, че нищо не ме интересува много ми допада, ако не бяха делата за унищожаване на откази, щеше да ми е още по-спокойно Имам само един апартамент на мое име, който съм закупувала сама преди повече от десет години и адвокатката ме съветва да го махна от мое име, евентуално при бъдещи дела да "бутат" отказа, както тя се изрази.. За човек, който е далеч от вашата компетентност, малко повече ми дойде напрежението..
Апартаментът, в който е починал баща ми, не е на негово име, а на поредната му съпруга, само партидата се води на негово име..
Репликата, че нищо не ме интересува много ми допада, ако не бяха делата за унищожаване на откази, щеше да ми е още по-спокойно Имам само един апартамент на мое име, който съм закупувала сама преди повече от десет години и адвокатката ме съветва да го махна от мое име, евентуално при бъдещи дела да "бутат" отказа, както тя се изрази.. За човек, който е далеч от вашата компетентност, малко повече ми дойде напрежението..
- rumi_georgieva
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|