начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Моля за съвет и помощ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за съвет и помощ

Мнениеот vikipiki » 04 Яну 2015, 00:30

На31.12 съпругът ми бе нападнат и ударен в лицето от две лица (той е таксиметров шофьор) и му беше счупено задното стъкло на автомобила.Подаден е веднага сигнал на 112 .Полицията пристига,и двамата нападатели се опитват да избягат и нападат и полицейския служител след което са задържани.Заплашвали са мъжът ми ,че ще го "гръмнат" и че полицаите ще бъдат уволнени и т.н.Пристигат и мн от неговите колеги ,които стават свидетели на случката.Ходил е и до районното.Има и съдебно медицнско за лека тесна.Кажете моля,какви са сроковете и какво дело да се заведе,защото за пръв път попадаме в подобна ситуация.Предварително ви благодаря!
vikipiki
Нов потребител

Re: Моля за съвет и помощ

Мнениеот vikipiki » 04 Яну 2015, 11:13

Или поне препоръчайте някои адвокат към когото да се обърнем
vikipiki
Нов потребител

Мнениеот doc03 » 04 Яну 2015, 16:06

Като начало едно заявление в прокуратурата за извършване на проверка.
Ако се докаже телесна повреда (лека) по хулигански подбуди, или с цел грабеж, (не знам факти), ще има наказателно дело. Ако не - ще прекратят преписката и тя ще остане в прокуратурата. Това ще се случи в рамките на 4 месеца. Имате общо 6 месеца за подаване на тъжба до съда, за нанесените телесни повреди. Съдът, ако реши, ще изиска от прокуратурата прекратената преписка с данните в нея.

П.П. Предвид това, че са скачали и на полицаите, вероятно имат образувано по 131, ал.1, т.1 или по 325, ал.2 от НК
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот vikipiki » 04 Яну 2015, 17:28

мн благодаря за отговора ,ще ми бъде полезна информацията!
vikipiki
Нов потребител

Мнениеот mila352 » 14 Яну 2015, 15:09

Здравейте, моят случай е следният. Живея в къща около София.
В края на лятото 2014г. пуснах кучето си да тича из двора. Отворих вратата на двора,за да изхвърля боклука и то изтича навън. Точно тогава по улицата минаваха един дядо с внучката му, която е на около 3 годинки. Кучето ми отиде да й се радва - държа да подчертая,че то в свикнало с деца от малко. Ние също имаме дете. А кучето се радва на всеки, преди съм го пускала да тича в парка, който е точно срещу нашата къща и който види отива и му се радва - никого няма да нарани, дори от предишните си собственици беше научено да седи, да дава лапа и т.н. Та да се върна на историята. Дядото явно се уплаши и като че ли посегна с ръка към кучето и тръгна да гушва детето. В този момент кучето реагира и удря детето с лапата. Всичко става за секунди и така и не разбрах какво точно се е случило. Тръгнаха си. Същият ден по-късно дойде бащата и говори с моя съпруг да каже,че детето е ухапано и да пита дали кучето е имунизирано и т.н. Направили са на детето в Пирогов 5 ваксини против бяс и отделно е пило някакъв антибиотик. Раничката била 1см. Ние лично не смятаме,че е ухапване,а само одраскване. Същият ден, понеже нямахме телефона на семейството, а само на чичото на детето му се обадихме да питаме как е детето и да им кажем,че сме готови да заплатим каквото е нужно за лечението. Той се отнесе доста несериозно сякаш не е кой знае какво случилото се, поискахме телефона на бащата (понеже двамата работят заедно) и той каза,че го нямал. (което не е възможно). След няколко дни докато чакаме те да се обадят да кажат какво се случва, ни звъни на пожар бабата на детето и ни вдига скандал как можело да не ни интересува здравето на детето и т.н. (въпросният чичо така и не е предал какво сме му казали). След куп време около месец някъде се обажда най-накрая майката, спокойна жена, на пръв поглед разбрана. Оказва се, че трябва да им заплатим сумата от 700лв, която включвала антибиотиците и ваксините. Ние буквално се опулихме, защото това е огромна сума и мъжа ми поиска тогава бележки (фактури, касови бележки и т.н.) с които да докаже тази сума. Тя се развика по телефона, каза,че такива бележки няма, щом не искаме да заплатим тази сума, била се консултирала с адвокат и щяла да ни съди. Най-тъпото е,че нарочно са ходили на места,където да им искат пари,плащали са сини зони и т.н. а всъщност с направления от педиятърката на детето са можели да минат безплатно във всяко едно отношение. След шефовете се оказало,че остава някакво белече и хурурга им казал,че това може да изчезне след време, и ако решат по-нататък да го махат, но не е нещо спешно. Майката обаче твърдо искала да води детето на лазерни процедури в Токуда. И представете си най-нагло това ни го разказва тя. Ние още на следващия ден,след като тя ни се развика, решихме,че ако решат може наистина да измислят всичко и да ни осъдят - решихме и без бележки да им заплатим сумата от 700лв. Почнахме почти всеки ден да се чуваме по телефона, за да уговорим ден и час, в който да се видим и пред свидетели да платим и те от своя страна да се подпишат,че повече нищо не им дължим. Почна да се прави,че няма време, че детето пак е болно... наближиха празниците и най-тактично им намекнахме,че желаем всичко това да се уреди преди празниците. Те казаха,че са съгласни. Чухме се пак малко преди Коледа и майката измисли,че детето имало някаква подутина на мястото и можело да се наложи да правят някаква операция, да сме се чуели пак след 05,01. Така и не сме се обадили, защото всеки път нещо измислят. Чакаме те да се решат. Държа да отбележа,че детето не сме го виждали изобщо от онзи ден на улицата. когато се случиха нещата. Смятаме даже,че всичко е измислено. Чиста проба изнудване според мен. Кажете ми какво можем да направим и дали могат всъщност да ни съдят без извадено медицинско? Благодаря
mila352
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ