начало

Какво (не) знаем за Шенгенската система Какво (не) знаем за Шенгенската система

Моля за помощ!!!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за помощ!!!

Мнениеот niksvegeo » 24 Ное 2014, 14:12

Здравейте, осъден съм да платя 1200 лв за телефон, които нямам . Пристигна писмо , че ако до две седмици не платя сумата , ще влязат в дома ми и ще вземат имуществото ми , а ако до година след получаване на писмото
отново не е покрита сумата ме чака затвор от година . Искам да питам дали наистина могат да влязат в дома ми при условие, че той не е на мое име , въпреки, че по лична карта се водя там ? Другото е как ще вземат нещо при условие , че нямам нищо мое освен дрехите на гърба си , безработен съм от дълго време , нямам пари на мое име и въобще нямам нищо което да се продаде! Интересува ме дали ако след година не е платено ще ме вкарат в затвора и дали ще ми забранят да излизам извън страната , защото ще се опитам да замина за Гърция за да изкарам малко пари и да покрия борчовете . Ако някой може да ми даде малко разяснения ще съм много благодарен !
niksvegeo
Нов потребител

Re: Моля за помощ!!!

Мнениеот neutralen » 24 Ное 2014, 15:45

От къде разбрахте, че сте осъден. Кой ви праща такива заплашителни писма. Успокойте се - няма такива работи. За да ви се даде съвет, отговорете на поставените въпроси.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот niksvegeo » 24 Ное 2014, 16:01

Здравейте! Извинявам се за грешката , с която съм Ви заблудил. Полученото е покана за доброволно изпълнение . В него пише: С изпълнителен лист издаден по гражданско дело от РС Вие сте осъден да заплатите олихвяема сума и т.н. към Агенция за събиране на вземанията . Общата сума по изпълнително дело кум дата 10.11 2014 е в размер на 1200 лв. Това е в общи линии. Подканен съм в двуседмичен срок доброволно а платя, в противен случай се процедира по ГПК с удръжки от банковата ми сметка, опис и продажба на имуществото.
niksvegeo
Нов потребител

Мнениеот neutralen » 24 Ное 2014, 16:18

Пак не отговаряте точно - от коя дата са задълженията и второ - кой ви праща тази покана
neutralen
Активен потребител

Мнениеот niksvegeo » 24 Ное 2014, 16:31

Здравейте, прикачам като снимка полученото писмо, дано така е по-полезно .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
niksvegeo
Нов потребител

Мнениеот scci2006 » 24 Ное 2014, 16:39

Най-важното е да спазите срока и да подадете възражение, че не дължите. Би трябвало някъде това да е записано в документите които сте получили
scci2006
Младши потребител

Мнениеот niksvegeo » 24 Ное 2014, 16:41

Добре, след като подам възражение , какво следва ?
niksvegeo
Нов потребител

Мнениеот scci2006 » 24 Ное 2014, 16:57

Най-вероятно Заповедното производство е по чл.410 от ГПК и това за Вас ще означава , че спира изпълнението.
Ищецът ще следва да подаде искова молба и пред съда с Ваше участие да докаже претенцията си.

С възражението подайте и копие на Поканата за са е ясно на съда че подавате в двуседмичният срок от получаването възражението си.
scci2006
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 24 Ное 2014, 17:47

Я отивайте да плащате, че и без това затворите са празни! Нищо не може да възразите, колкото по-бързо платите, толкова по-малко ще ви вземат.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот niksvegeo » 24 Ное 2014, 19:24

Ами бих платил на драго сърце, проблемът е , че нямам доход и живея в град в които намирането на работа е нещо изумително и се обсъжда с месеци , какво мога да направя тогава , да се предам доброволно и да кажа -,, Тикайте ме в панделата ли'' ! Ако е така отивам , вече е все тая , ако поне телефонът беше мой , а то беше услуга за роднина .... Няма ли какво друго да се направи ?
niksvegeo
Нов потребител

Мнениеот fbr65 » 24 Ное 2014, 21:42

scci2006 написа:Най-важното е да спазите срока и да подадете възражение, че не дължите.
Е как да не дължи, нали казва че са взели телефон. Срещу какво ще възразява.
fbr65
Потребител

Мнениеот scci2006 » 25 Ное 2014, 17:52

Затова трябва да се провери делото в съда .... защото казуси безброй
scci2006
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ