начало

Какво (не) знаем за Шенгенската система Какво (не) знаем за Шенгенската система

Несъстоятелност-присъединяване-въпрос?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Несъстоятелност-присъединяване-въпрос?

Мнениеот alexandar25 » 16 Ное 2014, 14:11

Депозирали сме ИМ срещу наш длъжник. Изтича срока по 131.
Срещу него, обаче има подадена ИМ за откриване производство по несъстоятелност, има образуване дело и назначен временен синдик.
Още не съм видял, за коя дата ще го насрочат, но искам да попитам, как да процедирам, защото
делото ми или ще бъде спряно, или ще изпусна срока в който мога да се присъединя към молбата на другият кредитор / края на първото заседание/. Мисля, че по важно ми е да участвам в производството по Н. :roll:
Аватар
alexandar25
Потребител

Re: Несъстоятелност-присъединяване-въпрос?

Мнениеот alexandar25 » 18 Ное 2014, 12:26

:roll:
Аватар
alexandar25
Потребител

Мнениеот ivanov_p » 18 Ное 2014, 12:57

Ами то тука само знаячи. Спираш молбата и чакаш обявлението. Проверяваш веднъж седмично и нямаш грижи.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот alexandar25 » 18 Ное 2014, 19:03

Не мога да чакам обявяване на Р за несъстоятелност по партидата на длъжника в ТР, защото аз искам да се ПРИСЪЕДИНЯ, за да не губя ред привилегиии, а не да предявявам вземанията си. Сега гледах делото в сайта на съда. Не мога да видя, за коя дата е насрочено първото заседание, но виждам, че са минали няколко закрити такива. Значи, още имам възможност да си пусна молбата за присъединяване в производството открито от друг кредитор.

А молбата по исковото няма да спирам, ще се съсредоточа само в несъстоятелността. В молбата за присъединяване, ще кажа на съда, че между нас с длъжника има образуване вече дело с №,,,,/,,,,,г оп описа на .... съд. Съда сам ще спре исковото.
Аватар
alexandar25
Потребител

Мнениеот ivanov_p » 18 Ное 2014, 20:30

общо взето целта на несъстоятелността е да не прецакваме другарчетата, но щом си решил, че ще имаш някакви привилегии следствие на присъединяването може да го направиш. Аз лично избягвам да участвам в неща, където дори теоретично може да светне надпис "Плащай"!
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот alexandar25 » 19 Ное 2014, 17:51

ivanov_p написа:общо взето целта на несъстоятелността е да не прецакваме другарчетата, но щом си решил, че ще имаш някакви привилегии следствие на присъединяването може да го направиш. Аз лично избягвам да участвам в неща, където дори теоретично може да светне надпис "Плащай"!

Вярно е това, което казваш. Лично аз, към момента не виждам особен смисъл от присъединяването. По добре да си карам исковото, а ако Р за Н излезе, моето дело го спират и в месечния срок от обявяването му в ТР си предявявам вземанията пред синдика. :roll:
Аватар
alexandar25
Потребител

Назад към Взаимопомощ