Здравейте,
НАРЕДБА ЗА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ЕТИКЕТИРАНЕТО И ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ХРАНИТЕ - дали важи за СУРОВИНИ за хранителната индустрия?
Тоест - за суровини, които не стигат до краен клиент в търговската мрежа, а минават преди това през още 1-2 звена дистрибутори и производители?
Примерно се внасят опаковки нишесте от чужбина с фабрични оригинални етикети на английски примерно, след това тези чували достигат до производител, правят се продуктите и накрая - в търговската мрежа.
На кой етап са задължителни етикетите на български език? На етап внос и дистрибуция или на етап производство и стигане до краен клиент? Благодаря.
- Дата и час: 02 Дек 2024, 14:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Тълкуване на Наредба за етикетиране на храни
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Тълкуване на Наредба за етикетиране на храни
Според чл.2 ал.1 на НАРЕДБА ЗА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ЕТИКЕТИРАНЕТО И ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ХРАНИТЕ тя се прилага за храните, които се предлагат като такива на крайния потребител и за ресторанти, болници, столове и други подобни заведения за обществено хранене. В нейният обхват не е доставки за хранителната индустрия. Съществува обаче Регламен 1169/2011 според чл.15 от него информацията се предоставя на език , който е лесноразбираем за потребителите от държавите-членки, в който се предлага.
Важно е да се знае дали продукта е храна или добавка за храна. Има различни изисквания за етикетиране при положение дали се предлага в заведения за обществено хранене, до крайният потребител или на етап предхождащ продажбата до краен потребител , както е във Вашият случай.
Важно е да се знае дали продукта е храна или добавка за храна. Има различни изисквания за етикетиране при положение дали се предлага в заведения за обществено хранене, до крайният потребител или на етап предхождащ продажбата до краен потребител , както е във Вашият случай.
- plamen80
- Нов потребител
- Мнения: 1
- Регистриран на: 18 Ное 2014, 15:24
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 17 госта