начало

ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност

обида на майка с малко дете на публично място

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обида на майка с малко дете на публично място

Мнениеот ver4ok » 02 Окт 2014, 15:16

Здравейте, не съм юрист и имам нужда от съвет от някой, който има повече познания от мен. Днес в един супермаркет заедно с детето ми на 1г. докато пазарувахме провеждах разговор по телефона си. В един момент празна кутия ме уцели. когато погледнах, видях възрастна двойка мъж и жена, които се опитваха да ми кажат нещо. Затворих телефона и какъв им е проблема, а те започнаха да ръсят обиди по мой адрес. Каква съм била селянка, да говоря по телефона, пречела съм хората да си пазаруват спокойно. Казах им да си гледат работата и се обърнах, продължих да пазарувам. Но мъжа (видимо на около 65г.) ме пресрещна и започна да ме обижда:" свиня", ".........", "проститука", "дъщеря на проститука", била съм "проста", пречела на хората, не им било удобно на другите да ми направят "забележка". Не посмях да кажа нищо, не че не можех, замислих се за малкото си детенце което ме зяпаше неразбиращо какво се случва. Казах да се погледне на какво прилича, а междувременно, жената (жена му предполагам) го настройваше допълнително с думите:" така и се пада на тая".Какво ми се пада? Забранено ли е да говоря по телефон на обществени места? Казах, как не ви е срам да се заяждате с майка с малко дете, и какво право ви дава да ми правите забележки, ще си говоря с който и когато и където си поискам. А той се ядоса и каза: "еййй, момиченце, ще ти извия врата на като на пиле". Аз на своя глава казах: хайде де! Той вдигна ръка но не ме докосна, и слава богу, защото тогава незнам вече как щях да реагирам. В магазина да отбележа беше пълно с хора, но никой не се намеси и не взе страна, нито моя, нито на двойката. Дръпнах се и се запътих към касата за да се махна. Стана ми много мъчно и обидно. Аз не съм нито ........., нито проститука. Аз съм инженер, интелигентен и неагресивен човек и не разбирах защо ми случва това. Платих си и докато се качвах в колата си вече ме обзе не страх а ярост и реших да изчакам въпросната двойка да излезе за да видя с каква кола са. Успях да си запиша регистрационния номер.
Сега въпроса ми е към Вас, струва ли си да пусна жалба срещу тях, при условие че нямам имена, нито знам дали има кой да свидетелства в моя полза? Предполагам в магазина има камери, но какво може да докаже това? Да се занимавам ли изобщо или просто да се опитам да забравя случилото се?
ver4ok
Нов потребител

Re: обида на майка с малко дете на публично място

Мнениеот eurolinker » 02 Окт 2014, 19:15

Здравейте, ако инициирате наказателно производство, то ще е такова по "частна тъжба", т.е. вие ще сте обвинителя и вие трябва да докажете престъплението "обида" - кой, кога при какви обстоятелства. Кои са лицата ще трябва да откриете вие, но полицията е длъжна да ви окаже съдействие.
Без свидетели ще е трудно да докажете обвинението.
Преценете сама.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Назад към Взаимопомощ