начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Невалидна лична карта

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Невалидна лична карта

Мнениеот el4eto » 25 Сеп 2014, 11:03

Добър ден, не знам дали на правилното място поставям въпроса си, но приятелят ми има огромен проблем с личната карта. Проблема е , че преди около 3 години откраднаха портфейла с документите на приятелят ми, обявихме личната карта за изгубена. Глобиха го - издадоха му нова. До тук всичко е добре. Мина се една година и отново му откраднаха портфейла, като този път подадохме жалба в МВР, че имаше и побой. След ходене от едно МВР до друго, за да обявят новата лична карта за невалидна, платихме отново всичко и след получаване на вече нова лична карта, казаха "всичко е ОК". Да, ама не! След две години живеене с "редовна лична карта" приятелят ми се налага да замине командировка за Германия , но на Калотина от сръбска страна се оказва, че валидната лична карта е невалидна, предишната е обявена за издирване и едва ли не сме си направили карта която представя на личния ни компютър. И сега какво да направим. Лесно ще се отиде да паспортно за да искаме информация защо е така, но има ли някакви надежди ако реши да съди МВР за този невалиден документ издаден от тях. Благодаря предварително!
el4eto
Нов потребител

Re: Невалидна лична карта

Мнениеот enchev1978 » 30 Сеп 2014, 08:43

Добър ден, не знам дали на правилното място поставям въпроса си, но приятелят ми има огромен проблем с личната карта.

Проблема на всички в България е, че са дребни тарикати и все търсят начин да изкрънкат от някъде "лесни" пари.

Лесно ще се отиде да паспортно за да искаме информация защо е така...

Ами, като е лесно, защо не го направите, а искате да влизате в конфликт с МВР?! Сигурен съм, че ще ви се извинят и ще поправят грешката си.
но има ли някакви надежди ако реши да съди МВР за този невалиден документ издаден от тях.

ДА, има. Вероятно ще спечели и делото. Но ако примерно, не са го уволнили заради невалидната му карата и издънката с командировката - едва ли ще изкара нещо значително от цялата работа. За мен такива дела са като онзи тип "далавера" в Интернет, дето цъкаш по цял ден на компютъра с надеждата, че ще изкараш пари, гледайки просташки реклами - а накарая се оказва, че си изкарал точно толкова, колкото ти е таксата за банковата транзакция, нужна за да ти се прехвърлят на сметката. Единственият, който ще спечели от това дело, всъщност ще е адвоката му.

Как беше онази поговорка - "Залудо работи, залудо не стой".

П.с. Аз не съм адвокат, но като виждам какъв интерес има тематата ти за професионалистите, сигурен съм, че съм прав
enchev1978
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ