начало

Назначиха Адалберт Кръстев за зам.-шеф на Военно-апелативната прокуратура Назначиха Адалберт Кръстев за зам.-шеф на Военно-апелативната прокуратура

Закупуване на МПС при дълг към ЧСИ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Закупуване на МПС при дълг към ЧСИ

Мнениеот 2tone » 10 Юли 2014, 13:39

Здравейте,

Имам дълг към банка в следствие на кредит срещу ипотека на недвижим имот.
Въпросният имот го продадох, парите отидоха за погасяване на дълга, но след това ми е останал още дълг.

Въпрос - ако сега закупя на мое има МПС, в случая мотор, има ли начин съдебния изпълнител да разбере за това и да наложи някакво секвестиране? И примерно след време ме спира КАТ и ми казва - към този мотор има предявен иск от ЧСИ, така че ти го прибираме.

Според мен след продажбата на ипотекирания имот и връщане на голямата част от дълга ми, моето досие при съдебния изпълнител е захвърлено дълбоко в някакви папки и се занимават с по-интересни длъжници, на които има какво да им се продава.
Но ми е интересно какво би се случило, ако си купя мотор? Също така, ако излезна с мотора извън граница на ЕС? И също - ако впоследствие продам мотора в чужбина (ЕС)?

Благодаря за съветите. :)
2tone
Нов потребител

Re: Закупуване на МПС при дълг към ЧСИ

Мнениеот kdkrastev1234 » 10 Юли 2014, 13:56

Има начин, а дали ще прояви инициатива е въпрос на късмет. Ако разбере може да бъде наложен запор, опис и продаден.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот 2tone » 10 Юли 2014, 16:23

А дали изпълнителя ще получи някакво автоматично уведомление, че регистрирам мотор в КАТ, или само ако се интересува ще разбере?
2tone
Нов потребител

Мнениеот bludniq_sin » 10 Юли 2014, 16:36

2tone мнооого рядко се насочват към автомобили и мотори. има си причина това да е така, но на вас това няма да ви е интересно. Ако не се лъжа няма процедура за спиране от движение на запорирано превозно средство. и все пак - имате средства, за да закупите мотор (и прилежащата към него екипировка вероятно), но нямате/не искате да си платите задълженията?
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот 2tone » 10 Юли 2014, 17:07

Върнал съм каквото съм успял, остават задължения, но аз не мога по този случай да се замразя в камера и да спра да живея.
Пък дори и за бъдещо забогатяване и връщане на допълнителни суми трябва да съм активен и мобилен. Без превозно средство потенциала за генериране на приходи на човек е под неговия максимум, независимо от упражняваната професия.
2tone
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ