Здравейте!
Моля Ви за съвет!
Като за начало бих Ви казала, че се запознах доста обстойно с закона за детските площадки, но в написаното там не можах да намеря отговора на своя въпрос, ето за това реших да се обърна към Вас. Ситуацията е следната:
На улицата на която живея има построени 3 жилищни сгради...между-блоковото пространство се състои в около 2-3м - тротоарна част и около 10м зелена площ на която от години са построени люлки, пързалка, катерушка. Да, не споря и не говоря за окаяното състояние на тези съоръжения. Тъй като от горния блок не разполагат с такава част за деца ,всички те слизат да играят м/у двата блока. Децата които се събират са на различна възраст, като се започне от 1г. и се стигне до 14 годишни младежи. Събират се повече от 10-ина дечица от двата блока. Израстват заедно и играят и лудуват всяка вечер. И като всички деца и те не изтърват моменти да правят бели - ритат силно топка, крещят, карат се ... Проблеми създава една госпожа на средна възраст живуща в блока .Тази жена искам да допълня, че е отгледала 3 прекрасни деца с които и аз израснах преди време. Не прекъснато крещи ,обижда грозно и прави забележки на децата. Позволява си саморазправа с тях във всеки удобен за нея момент. Постоянно ги гони и им обяснява,че това не е площадка за игра. Саморазправя се и заплашва тези деца...а след време се сърди когато родителите им я потърсят за да и се карат.
И така нека премина на въпроса - наясно съм с тези 5м по закон за детската площадка. Но м/у тези блокове няма как да се спазят тези 5 метра. Там има изградени люлки и пързалка преди много много години. За мен това е детска площадка и тази госпожа не може да си позволява да гони тези деца. До колко съм права,не знам, но силно се надявам някой да ми даде съвет.
- Дата и час: 04 Дек 2024, 19:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Детските площадки
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|