Здравейте !
Отварям тривиалната тема за проблем с нивото на шума от съседно заведение. Това е често срещана явление по нашите ширини и от информацията, която изчетох из нета трудно решим. До колкото се запознах с установените норми, заведението трябва да е на разстояние не по-малко от 30м от най-близката жилищна зона, в нашият случай е на не повече от 8-10м. Не се спазва никакво работно време. Може да се чуе оглушителна музика по всяко време на денонощието през всеки един ден от седмицата. В късните часове на всички комшии ни се тресат прозорците от басите. Заведението може да се похвали с озвучение характерно за дискотеки. Да не говрим, че в заведението се пуши и поради липса на аспирация се отварят вратите за проветряване на всеки 30 мин., което води до увеличаване на шума x2. Лятото се изкарват и маси. Опитахме да се разберем с тях като нормални хора, но се оказа невъзможно. Собствениците са изключително нагли и с чувство за безнаказаност. Има подадени няколко жалби в полицията, които пък ни посъветваха да подадем жалба в общината, тъй като те само временно може ли да решат проблема. До колкото съм информиран, полицаите също могат да им съставят акт. В общината има внесена жалба преди два месеца и все още нямаме решение. Явно на някои им се плаща да си затваря очите. Посъветвайте ни как да процедираме, има ли начин да се направи проверка от по-висока инстанция, към кои органи да се обърнем ?
- Дата и час: 05 Дек 2024, 03:15 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с нивото на шума от квартално заведение
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Проблем с нивото на шума от квартално заведение
Аз съм душманин на всякакъв шум и трябва да направите следното:
1. За отстоянията не знам, има законни заведения в сгради, а и за шум 20 м. са нищо.
2. Викате полиция през 112 и като дойде задължително някой слиза и настоява полицаите да съставят протокол. На другия ден отивате при кварталния и му пускате сигнал с полицейската кола и името на полицая. Дежурните трябва да изпратят протокола на кварталния за мерки, като без този протокол той не може да предприеме нищо, а след като окомплектова преписката трябва да я изпрати в общината за налагане на глоба. Поне така ми е казвал кварталния, че трябва да правя по закон.
3. Общината следи за работното време и след като полицията установи с протокола, че заведението работи след разрешеното, пращате копие от протокола в съответната служба в общината.
4. Редовно се обаждате на борците срещу тютюнопушенето, не ги знам как се казват.
5. Снимате масите пред заведението и с молба ги пращате в Общината да се установи кой е дал тротоарно право без заплащане, а може и да го оформите като жалба до прокуратурата, че служители на общината са извършили престъпление по служба, предоставяйки платена площ безплатно. Общинарите са паразити и може да се задвижат само ако може от нещо да изкарат подкуп или нещо да им застраши местата.
Другите варианти са за съзнателни граждани и не знам защо не сте ги използвали досега. Найлонова торбичка за пазаруване пълна с вода (до 3 литра) прелита без никакъв проблем разстоянието от 10-12м дори от третия етаж, а от осмия стига до над 20 м. Ефектът при пръсването й на земята или върху маса е потресаващ и с голям възпитателен ефект. Много удобни са и целофанените за хляб. Това решава със сигурност въпроса с масите на открито, а за останалото може да се направи ежеседмичен конкурс за графити, тези калпазани дето рисуват по стени и стъкла на заведения.
Пропуснах, пускате сигнал и до някой от организациите за авторски права.
1. За отстоянията не знам, има законни заведения в сгради, а и за шум 20 м. са нищо.
2. Викате полиция през 112 и като дойде задължително някой слиза и настоява полицаите да съставят протокол. На другия ден отивате при кварталния и му пускате сигнал с полицейската кола и името на полицая. Дежурните трябва да изпратят протокола на кварталния за мерки, като без този протокол той не може да предприеме нищо, а след като окомплектова преписката трябва да я изпрати в общината за налагане на глоба. Поне така ми е казвал кварталния, че трябва да правя по закон.
3. Общината следи за работното време и след като полицията установи с протокола, че заведението работи след разрешеното, пращате копие от протокола в съответната служба в общината.
4. Редовно се обаждате на борците срещу тютюнопушенето, не ги знам как се казват.
5. Снимате масите пред заведението и с молба ги пращате в Общината да се установи кой е дал тротоарно право без заплащане, а може и да го оформите като жалба до прокуратурата, че служители на общината са извършили престъпление по служба, предоставяйки платена площ безплатно. Общинарите са паразити и може да се задвижат само ако може от нещо да изкарат подкуп или нещо да им застраши местата.
Другите варианти са за съзнателни граждани и не знам защо не сте ги използвали досега. Найлонова торбичка за пазаруване пълна с вода (до 3 литра) прелита без никакъв проблем разстоянието от 10-12м дори от третия етаж, а от осмия стига до над 20 м. Ефектът при пръсването й на земята или върху маса е потресаващ и с голям възпитателен ефект. Много удобни са и целофанените за хляб. Това решава със сигурност въпроса с масите на открито, а за останалото може да се направи ежеседмичен конкурс за графити, тези калпазани дето рисуват по стени и стъкла на заведения.
Пропуснах, пускате сигнал и до някой от организациите за авторски права.
- ivanov_p
- Активен потребител
Полицията не желае да съдейства, просто преминава покрай заведението или не приема сигналите на сериозно. Веднъж след едно от многобройните ми обажданията на 112, помолих диспечерската да ме свърже директно с дежурния в районното. На дежурния най културно му обясних, че при неспазване на разпоредбите, трябва да им състави акт. Получих отговор, че това не е в техните правомощия, дори ми се скара, че ги притеснявам.
- ivanovich
- Нов потребител
Полицията не може да им състави акт, това се прави от общината по описания начин. Дежурните от колата трябва да направят протокол, не съм сигурен дали точно така се казва, но отидете до кварталния и го попитайте какъв е реда и да ви обясни цялата процедура.
- ivanov_p
- Активен потребител
Ясно, това за акта ми го сподели приятел, но явно не е точно така. Преди малко говорихме с един съсед по темата. Той ми сподели, че също се обръщал към полицията. Отговорили му - "Ама тези работят ли ? Не са ли ги затворили !".
- ivanovich
- Нов потребител
ivanovich виж си личните съобщения.
- mravka1
- Нов потребител
@"Другите варианти са за съзнателни граждани и не знам защо не сте ги използвали досега. Найлонова торбичка за пазаруване пълна с вода (до 3 литра) прелита без никакъв проблем разстоянието от 10-12м дори от третия етаж, а от осмия стига до над 20 м. Ефектът при пръсването й на земята или върху маса е потресаващ и с голям възпитателен ефект. Много удобни са и целофанените за хляб. Това решава със сигурност въпроса с масите на открито, а за останалото може да се направи ежеседмичен конкурс за графити, тези калпазани дето рисуват по стени и стъкла на заведения."
Абсолютно, подкрепям! с ТАКИВА ХОРА, САМО ТОВА РАБОТИ, ЩОМ И "ОРГАНИТЕ НА РЕДА" не желаят да си свършат работата.....
И аз , от опит знам , че в БГ полицията с такива сигнали не се занимава. Ако беше в друга Европеиска страна, полицията идва само веднъж и проблема се решава за постоянно, но тука не!
Ами трябва да разберат, че не са желани. А торбичката, освен с вода мое да се пълни и с блажна боя или други неприятни или зловонни смеси....
Колкото ида работят, все по някое време почиват!
Абсолютно, подкрепям! с ТАКИВА ХОРА, САМО ТОВА РАБОТИ, ЩОМ И "ОРГАНИТЕ НА РЕДА" не желаят да си свършат работата.....
И аз , от опит знам , че в БГ полицията с такива сигнали не се занимава. Ако беше в друга Европеиска страна, полицията идва само веднъж и проблема се решава за постоянно, но тука не!
Ами трябва да разберат, че не са желани. А торбичката, освен с вода мое да се пълни и с блажна боя или други неприятни или зловонни смеси....
Колкото ида работят, все по някое време почиват!
- citizex
- Нов потребител
То изобщо България си е един шумов ад, тъи-като липсва какъвто и да контрол, институциите не работят..
Резултатът е , че всеки прави каквото си иска, а гражданите сами трябва да се оправят както могат, и често се стига до саморазправи.
Резултатът е , че всеки прави каквото си иска, а гражданите сами трябва да се оправят както могат, и често се стига до саморазправи.
- citizex
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|