начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

граждански брак в България

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

граждански брак в България

Мнениеот detelinkata » 27 Май 2013, 19:58

Здравейте,
Имам въпрос свързан с граждански брак в България.Приятелят ми е турски гражданин и искаме да сключим брак в България.За това планираме той да дойде тук или с туристическа виза,или с покана и да се оженим.Но не сме наясно,каква е процедурата той да остане в България ,когато вече имаме сключен брак,но неговата виза изтече.Дали ще трябва той да се връща в Турция или има възможност да остане тук.
Благодаря Ви предварително :D
detelinkata
Нов потребител

Re: граждански брак в България

Мнениеот nikiboy » 04 Юни 2013, 22:00

Вариант 1.
Вие отивате в Турция, сключвате там брак, вие се връщате в България, тук регистрирате брака, написвате малко декларации, пращате му документите и той с тях отива в посолство, за да получи "виза Д".

Вариант 2.
Той идва тук с входна виза за 10-20-60 дни, сключвате брак, подготвяте същите документи като във Вариант 1, после той отива отново в Турция, и подава документите и чака "виза Д".

Издаването на Виза-Д отнема грубо около 30-40 дни.
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Re: граждански брак в България

Мнениеот detelinkata » 05 Юни 2013, 15:06

Много благодаря за отговора :)
detelinkata
Нов потребител

Назад към Гражданство