начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Покана декларация за частно посещение

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Покана декларация за частно посещение

Мнениеот trixus » 08 Яну 2013, 12:24

Имам следното питане:

Искам да поканя приятел от Тайланд на частно посещение, но разбрах, че е необходим документ за собственост или наем на недвижима собственост. Аз живея във фамилна къща, която се води на баба ми. Нужно ли е заради заради 1 покана да прехвърлям имота на мое име, или още по-голямата глупост, да правя договор за наем на собственото си жилище?
trixus
Нов потребител

Re: Покана декларация за частно посещение

Мнениеот karanedeff » 08 Яну 2013, 13:44

trixus написа:Нужно ли е заради заради 1 покана да прехвърлям имота на мое име, или още по-голямата глупост, да правя договор за наем на собственото си жилище?

Не е нужно, стига постоянният Ви адрес да съвпада с този на имота на бабата.
Описва се колко стаи е имота, колко народ живее в него - към поканата декларация се прилага и декларация за имотно състояние и удостоверение за доходите от местоработата или копие от данъчната декларация за последната година - бланките са безплатни и си получават на място в ОДВР.
по подробно
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот nikiboy » 10 Яну 2013, 11:36

karanedeff написа:
trixus написа:Нужно ли е заради заради 1 покана да прехвърлям имота на мое име, или още по-голямата глупост, да правя договор за наем на собственото си жилище?

Не е нужно, стига постоянният Ви адрес да съвпада с този на имота на бабата.
Описва се колко стаи е имота, колко народ живее в него - към поканата декларация се прилага и декларация за имотно състояние и удостоверение за доходите от местоработата или копие от данъчната декларация за последната година - бланките са безплатни и си получават на място в ОДВР.
по подробно

Не е съвсем така, защото на самата бланка на Покана-декларация отзад пише - "Гостите ще приема в жилище на адрес ....................... на което аз съм собственик/наемател.
Реално изискването е лицето, което кани да има законово право да се разпорежда с имота, в който ще настани чужденците, а не баба му или майка му да ги изгони :D .
Реално в имотната декларация може да пише, че има 3 апартамента и 4 вили, но когато адресът отзад на поканата не съвпада с този на декларациите може да му откажат заверяване.
Редно е да попита в самата служба служителят, приемащ документите какво точно да направи в неговия случай, защото нито една от двете страни няма интерес да си създава главоболия
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Мнениеот bilibi » 18 Яну 2013, 21:22

Докато ходиш от гише на гише за всички аспекти да оправяш, по-лесно ще ти излезе Декларацията за наем :D
bilibi
Нов потребител

Назад към Гражданство