начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Работна виза за руска гражданка за България

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Работна виза за руска гражданка за България

Мнениеот kin_quattro » 04 Яну 2010, 13:56

Здравейте, казусът ми е следният. Приятелката ми е руска гражданка и искаме да живеем заедно в България. За целта кандидатствахме за работна виза(понеже няма друга с такъв дълъг срок) и получихме работно разрешително от Агенцията по заетостта. Искам да попитам дали би имало проблем, при положение, че сега, когато кандидатства за виза в Българкото Посолство в Русия, разликата между датата на изтичане на чуждестранния й паспорт и датата на изтичане на работното разрешително е 5 месеца, вместо препоръчителните 6 месеца. Освен това тя не говори български, но говори перфектен английски, а заеманата от нея длъжност е Маркетинг мениджър. Та някой може ли да ми каже, дали Дай Боже, има добър шанс тя да получи визата? Предварително благодаря.
kin_quattro
Нов потребител

Re: Работна виза за руска гражданка за България

Мнениеот lijii2 » 05 Яну 2010, 12:50

Няма да стане
lijii2
Нов потребител

Re: Работна виза за руска гражданка за България

Мнениеот nikiboy » 06 Яну 2010, 23:32

Най-вероятно визата й ще е с валидност 6 месеца преди изтичане на паспорта й. Ама това се пита при посланика или консула като се подават документите за виза, а не след това.
nikiboy
Потребител

Назад към Гражданство