начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Спор за граница на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спор за граница на имот

Мнениеот nilam » 23 Мар 2019, 22:26

Здравейте! Моля за съвет по следния казус.
Имам проблем със съсед, който е навлязъл в моя имот. Опитах се да се разбера по човешки, но полза никаква - скандали...По заръка на кварталния доведох геодезист който измери терена и забие колчета. Оказа се, че около 1 м съседът ми е превзел. Обработва земята и е посадил овощни дръвчета. Полицаят ме посъветва да пиша до прокуратурата и те ще го изпратя да предупреди съседите. Чакам...Опасявам се обаче, че те няма да преместят оградата, която е силно наклонена към моя имот и затова почнаха и разправиите - не искат да сия вдигнат. Какви са ми вариантите за действие от тук нататък? Пропуснах да отбележа, че по кадастралния план от страната на съседа има запланувана улица, която обаче най-вероятно никога няма да се осъществи. Каква е процедурата с нея и ако поискам може ли да се пусне???
nilam
Нов потребител

Re: Спор за граница на имот

Мнениеот Melly » 23 Мар 2019, 23:27

nilam написа:Здравейте! Моля за съвет по следния казус.
Имам проблем със съсед, който е навлязъл в моя имот. Опитах се да се разбера по човешки, но полза никаква - скандали...По заръка на кварталния доведох геодезист който измери терена и забие колчета. Оказа се, че около 1 м съседът ми е превзел. Обработва земята и е посадил овощни дръвчета. Полицаят ме посъветва да пиша до прокуратурата и те ще го изпратя да предупреди съседите. Чакам...Опасявам се обаче, че те няма да преместят оградата, която е силно наклонена към моя имот и затова почнаха и разправиите - не искат да сия вдигнат. Какви са ми вариантите за действие от тук нататък? Пропуснах да отбележа, че по кадастралния план от страната на съседа има запланувана улица, която обаче най-вероятно никога няма да се осъществи. Каква е процедурата с нея и ако поискам може ли да се пусне???

Щом е налице спор, който е невъзможно да бъде уреден по доброволен ред, следващата стъпка от ваша страна е да се обърнете към съда. Той ще "каже кой крив, кой прав".

П.П. В случая е налице спор за материално право, в производството по който ще бъде разрешен въпросът "чия собственост е ивицата земя с широчина 1 м. по протежение на общата ви граница."
Не правете опит да самоделствате, а се обърнете към адвокат.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация