начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Отстояние от съсед

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отстояние от съсед

Мнениеот inikolaeva » 28 Окт 2017, 14:54

Здравейте,и аз да попита нещо за отстоянията.Възнамерявам да закупя парцел със стара къща върху него,която да съборя и построя 2-ет нова.Имам няколко въпроса
1.На какво отстояние от вътрешната граница с къщата на съседа,с който сме в съсобственост следва да се разположи новата сграда? В момента старата къща е залепена на една линия с тази на съседа?Необходимо ли е и да бъде дръпната навътре,към външната граница на имота,граничеща с улицата,така че да не го засенчвам?
2.Старата къща в имота е застроена с отстояние от улицата,новата постройка може ли да бъде разположена на границата на имота с улицата,повечето други къщи на улицата са именно на границата.
3.Задната стена на старата къща достига до границата на съседния имот.Точно на тази задна стена е разположен гараж на съседи,като двете му стени са от тухла,а другата е от дърво,а покривът е ламарина.Навремето не знам по какъв начин са го регистрирали като сграда,но така излиза на скиците.По наша информация,тъй като познаваме собственика на този имот,преди време е разбрал че по градоустройствен план се предвижда през неговия имот да преминава път(който не е изграден) и затова гаражът стои,както и няколко лози,тъй като при евентуално изграждане на улица,общината да го обезщети.Та въпросът ми е-новата сграда,която мисля да построя,може ли да бъде също както в момента на границата на имота или следва да се спази отстояние 3 м?
4.Как да тълкувам чл.31,Ал.1,точка 2 от ЗУТ за разстояние между сградите на основното застрояване-кое е дъното на УПИ ?
inikolaeva
Младши потребител

Назад към Строителство и регулация