начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Семеен хотел

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Семеен хотел

Мнениеот kirilspasov » 18 Окт 2017, 13:40

Здравейте,
собственик съм на еднофамилна жилищна сграда в централна градска част на град Пловдив. Едноличен собственик съм. Желая да преобразувам сградата семеен хотел, запознах се с изискванията за категоризиране, но не ми стана ясно едно - трябва ли да променям статута на сградата/УПИ-то за да работя законно като семеен хотел. В момента се води - "жилищна сграда" в собствено УПИ, трябва ли да променям ПУП и да търся съгласието на съседи... т.е. има ли изисквание семейния хотел да е в сграда с отреждане за хотел или в сгради с обществено ползване....?

А как стои въпроса с къща за гости? Или стаи под наем?

Причината поради която питам е, че е възможно съседите да ми попречат при реализацията на идеята ми и търся най-безболезния начин за да работя законно....

Благодаря Ви предварително!
kirilspasov
Нов потребител

Re: Семеен хотел

Мнениеот kirilspasov » 19 Окт 2017, 18:24

Тъй като някой някога ще попадне на моя въпрос и ще търси отговор, пиша този отговор....

След направена справка в отдел "Туризъм" към Община Пловдив, получих следния отговор - за семеен хотел, трябва да се смени статута на "хотел", а за къща за гости, може да си остане "жилищно строителство"...
kirilspasov
Нов потребител

Назад към Строителство и регулация