начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Въпрос за постройка на границата на УПИ с ПИ

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за постройка на границата на УПИ с ПИ

Мнениеот bgstiva » 13 Яну 2020, 14:56

Здравейте, на всички в форума и предварително благодаря за отговорите.

Предстой ми строеж на къща, в момента получих виза за проектиране, а в двора на едната от ограждащите стени преди години пректирахме и имам разрешение за поставяне на навес. В годините половината навес го заградихме и го ползваме за имструменти и машини за обработка на земята.Границата на имота е с имот на мой роднина, но неговия статут не е сменен и е земеделска земя.Височината на калкана е около 3м. Доколкото прочетох това не може да се узакони като го проектирам като допълващо стройтелство,понеже е на границата с ПИ. Бих искал да попитам какво да правя в така създалата се ситуация и има ли някакъв вариянт да не бутам, заградената част от навеса ?
bgstiva
Нов потребител

Re: Въпрос за постройка на границата на УПИ с ПИ

Мнениеот bgstiva » 14 Яну 2020, 10:35

Ако може да ме насочите към някой адвокат който се занимава с подобни въпроси, също ще съм благодарен .
bgstiva
Нов потребител

Мнениеот swenstyle » 14 Яну 2020, 11:20

Вие си имате разрешение за строеж за навеса. Имате виза за къщата, не разбирам защо мислите, че имате проблем.
swenstyle
Младши потребител

Мнениеот bgstiva » 14 Яну 2020, 13:54

При евентуално посещение на надзорните органи, не съм сигурен дали няма да се заядът заради затворената част от навеса, все пак разрешението е за поставяне на навес(лека постройка), а той е заграден и не е изпълнено това което е по проект.Какви може да са последствията от това ?
bgstiva
Нов потребител

Мнениеот probcho » 14 Яну 2020, 20:13

Доколкото прочетох картинката не е розова, но пък за сметка на това розовите очила са налице!

ПП
А и изнесената информация си е оскъдна!
probcho
Активен потребител

Мнениеот bgstiva » 27 Яну 2020, 15:41

Здравейте на всички, има ли някакъв начин навеса да се препроектира като допълващо стройтелство, макар да е на границата с поземлен имот.
bgstiva
Нов потребител

Мнениеот swenstyle » 28 Яну 2020, 09:50

Да, може. Свържете се с архитект той знае какво да се направи във вашия случай, не ви трябва адвокат. Ако случайно не знае, просто се обърбете към друг архитект.
swenstyle
Младши потребител

Назад към Строителство и регулация