Здравейте, на всички в форума и предварително благодаря за отговорите.
Предстой ми строеж на къща, в момента получих виза за проектиране, а в двора на едната от ограждащите стени преди години пректирахме и имам разрешение за поставяне на навес. В годините половината навес го заградихме и го ползваме за имструменти и машини за обработка на земята.Границата на имота е с имот на мой роднина, но неговия статут не е сменен и е земеделска земя.Височината на калкана е около 3м. Доколкото прочетох това не може да се узакони като го проектирам като допълващо стройтелство,понеже е на границата с ПИ. Бих искал да попитам какво да правя в така създалата се ситуация и има ли някакъв вариянт да не бутам, заградената част от навеса ?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за постройка на границата на УПИ с ПИ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос за постройка на границата на УПИ с ПИ
Ако може да ме насочите към някой адвокат който се занимава с подобни въпроси, също ще съм благодарен .
- bgstiva
- Нов потребител
Вие си имате разрешение за строеж за навеса. Имате виза за къщата, не разбирам защо мислите, че имате проблем.
- swenstyle
- Младши потребител
При евентуално посещение на надзорните органи, не съм сигурен дали няма да се заядът заради затворената част от навеса, все пак разрешението е за поставяне на навес(лека постройка), а той е заграден и не е изпълнено това което е по проект.Какви може да са последствията от това ?
- bgstiva
- Нов потребител
Доколкото прочетох картинката не е розова, но пък за сметка на това розовите очила са налице!
ПП
А и изнесената информация си е оскъдна!
ПП
А и изнесената информация си е оскъдна!
- probcho
- Активен потребител
Здравейте на всички, има ли някакъв начин навеса да се препроектира като допълващо стройтелство, макар да е на границата с поземлен имот.
- bgstiva
- Нов потребител
Да, може. Свържете се с архитект той знае какво да се направи във вашия случай, не ви трябва адвокат. Ако случайно не знае, просто се обърбете към друг архитект.
- swenstyle
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|