начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Неизпълнена заповед за премахване на незаконен строеж

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неизпълнена заповед за премахване на незаконен строеж

Мнениеот montanarlz » 07 Сеп 2019, 01:04

Здравейте. Преди ДВЕ ГОДИНИ кметът на общината, в която живея, издаде заповед за премахване на незаконен строеж. В заповедта се казва, че собственикът има 30 дни да премахме незаконния строеж, в противен случай общината идва и го прави за сметка на собственика.
Е, до ден-днешен строежът стои на мястото си непокътнат, вместо да е изравнен със земята. Питам аз: кой контролира кмета и има ли кой да го накара да си свърши работата? Говорих със служител на РДНСК и той ми каза, че те нищо не могат да направят, понеже това е строеж от пета категория, за който единствено общината може да се разпорежда.
P.s. Почти всички къщи в двата цигански квартала в моя град са незаконни, но там общината не пипа, понеже ромите са гласоподаватели.
montanarlz
Младши потребител

Re: Неизпълнена заповед за премахване на незаконен строеж

Мнениеот tochotocho » 06 Дек 2019, 20:23

Има някакъв давностен срок. Напр. 5 години, Ако адм. акт не е реализиран , влизаме в ДАВНОСТ. Аз напр. бих се позовал на ДАВНОСТ, ако от общината след 5 години дойдот да събарят. Но ЗАКОНИТЕ не важат за ЦИГАНИТЕ / произход РИМ и наричани РОМИ / Братя РОМИ,защо не се ориентирате към майката РОМА/ РИМ /
tochotocho
Потребител

Назад към Строителство и регулация