Добър вечер, съфорумници.
Почти на финалната права съм в състезанието си с общината за придобиване на право за строеж.
Въпросът ми е следния:
След получени договори с експлоатационните дружества, след изготвен и одобрен ПУП-РЗ, след изготвен инвестиционен проект, защо, аджеба, решават,че трябва да представя виза за проектиране по член 134, ал 6 от ЗУТ.
Та нали визата представлява извадка от Подробния устройствен план ( който аз имам изготвен и одобрен от същата тази община ) ?
Основателно ли е това искане или просто целят умишлено да забавят одобряването на проектите и плащането на допълнителни такси ?
Благодаря, лека вечер.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос относно Виза за проектиране съгласно чл.134, ал6.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос относно Виза за проектиране съгласно чл.134, ал6.
Трудно е да се отговори, без да се видят документите. В крайна сметка, вероятно, има някаква разлика между това, което предвижда ПУП, и което Вие искате - това е смисълът на текста на чл. 134 (6) от ЗУТ.
-
vdggbg - Активен потребител
Re: Въпрос относно Виза за проектиране съгласно чл.134, ал6.
Определето по-точно какво искате от общината- да придобиете право на строеж или да ви издадат разрешение за строеж?
Приложихте ли копия от одобрения ПУП-РЗ и от заповедтта за одобряване на същия този ПУП, в папката по част архитектура?
Предвид другата ви тема, предполагам, че говорите за някаккъв ПУП от преди доста години, (т.е. не сте го правили тази пролет) и най вероятно само сте го виждали за малко, и го нямате физически на хартия.
Предварителните договори на база ПУП ли ги сключихте.
Приложихте ли копия от одобрения ПУП-РЗ и от заповедтта за одобряване на същия този ПУП, в папката по част архитектура?
Предвид другата ви тема, предполагам, че говорите за някаккъв ПУП от преди доста години, (т.е. не сте го правили тази пролет) и най вероятно само сте го виждали за малко, и го нямате физически на хартия.
Предварителните договори на база ПУП ли ги сключихте.
- swenstyle
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|