начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Наводнение, когато си под наем

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наводнение, когато си под наем

Мнениеот ivanovaelena » 15 Апр 2016, 20:38

Имам питане, живея под наем и преди 2 месеца стана наводнение.Не по моя вина.Изби крана на топлата вода, после разрах от водопроводчика, че крана е бил менте и прояден, правено е нещо подръчно. Хазайката дори не искаше да изпрати водопроводчик да установи къде е проблема.Сега ми дойде изравнителна сметка към Софийска вода за 200 лв.
Кой трябва да поеме тази сметка? Тя е толкова голяма, защото е изтекло много вода.
Хазайката държи да си я платя сама.
При положение, че аз нямам вина, аз бях потърпевша, унищожиха ми се и някои лични вещи при наводнението, а и цялото отводняване поех сама.
ivanovaelena
Нов потребител

Re: Наводнение, когато си под наем

Мнениеот ivan_lawyer » 15 Апр 2016, 20:46

Къде изби крана.
По хоризонтална тръба. Онзи кран който е на водомера? В смисъл важно е - хоризонталните са на домакина, вертикалните на всички съседи.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ivanovaelena » 15 Апр 2016, 20:51

Първо много благодаря, че отговорихте. Ами този, който е под чешмата и е вграден в стената,свързан е към меката връзка.Не знам дали това ви говори нещо.Ако не ще викна пак водопроводчик, за да посочи.
ivanovaelena
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 16 Апр 2016, 06:55

Това означава, че щетата е на собственика на апартамента. Но има и една тънкост тук - всички малки поправки по имота са за наемателя.
Но кой е сложил кранчето. Така ли е заварено. Разбрах за какво говорите. Това е една канелка, която се поставя под мивката, когато модела на батерията за вода е от модерните керамични. Трябва да се проследи връзката, в смисъл връзката, кой и как е поставил канелката, така ли сте приели имота.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Етажна собственост