начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Проблемен съсед и паркоместа

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблемен съсед и паркоместа

Мнениеот appolon » 11 Юли 2014, 15:47

Здравейте,

благодаря предварително за отделеното време от съфорумниците. Моят проблем е следният. Живея в многофамилна жилищна сграда (жилищен блок). Сградата е с Разрешение за ползване от 2001 година. Има "Г"-образна форма и 6 входа. Aпартаментите са дадени с реални парцели земя в двора по около 35м2, които от тогава се ползват като паркоместа. През последните години имаме проблем с нов съсед. Той е собственик на партерен мезонет, в среден вход. Още с идването си започна да се държи доста арогантно и надменно, като загради своите 35м2, оформяйки ги като английски двор, където направи барбекю и лятна градина. Изведе водосточните тръби от своя вход, да се изливат пред нашия. Направи двуметрова ограда от ковано желязо, чиято врата и преминаване са конкретно през моите реални части земя. Всички тези неща могат донякъде да се преглътнат, ако не беше започнал да идва с цялата си рода и приятели на почивка (става въпрос за Морската градина на гр. Варна). Двата входа в чупката на "Г" събрахме пари и от кален терен, направихме задния двор в нашата част (земята в реални граници), бетонна площадка с армировка и градина. Въпросният съсед не участва в благоустройството, но започна да спира 2 джипа БМВ Х6, голям Микробус Мерцедес, лек автомобил Нисан и още няколко "баничарки", товарни камиони и др. върху нашите парцели и нашата част от двора, които ние приведохме в подходящ за ползване вид. Някои от тях не се местят с месеци. В резултат на това, ние няма къде да паркираме и често се налага да обикаляме района в търсене на място извън нашата сграда. Преди няколко дни, един от съседите чужденци беше бит, след което в продължение на 15 минути всички съседи и деца бяха ругани с най висшите степени на закани към майки, сестри, мъжки полови органи и др. подобни, ако някой доближи автомобилите му. Много съседи започнаха да се оглеждат и заобикалят от другата страна на блока за влизане, ако агресивният елемент е в близост. Пазят се и децата, понеже не се знае каква ще е реакцията му при един удар от детска топка по автомобил. Бременната съпруга на домоуправителя беше предупредена, че няма да си роди детето, ако някой някъде каже и дума по негов адрес и т.н.
Както се и досещате, тук е и въпросът ми. Пиша дисертация, покрай което и работя на 2 места в международни организации. Отделно тъкмо свалих конците от неприятна спортна травма и не съм съвсем в кондиция. Въпреки 24-часовата ми ангажираност обаче, искам да приключа този проблем в полза на локалния ни социум. Какви трябва да са стъпките за излизане от подобна ситуация?

ПП:лицето е крайно агресивно и с него не може да се проведе нормален разговор. Това е възродения образ на мутрата от 90-те години с всички прилежащи атрибути на поведение, обноски, манталитет и др.

Благодаря предварително
appolon
Нов потребител

Re: Проблемен съсед и паркоместа

Мнениеот doc03 » 11 Юли 2014, 22:16

Разбрах, че многото фамилии в жилищния блок с "Г"-образна форма и 6 входа, с реални парцели земя в двора по около 35м2, просто сте му клекнали на въпросния съсед. Или навели - както предпочитате.
appolon написа:Какви трябва да са стъпките за излизане от подобна ситуация?
ПП:лицето е крайно агресивно и с него не може да се проведе нормален разговор. Това е възродения образ на мутрата от 90-те години с всички прилежащи атрибути на поведение, обноски, манталитет и др.
Благодаря предварително

Не знам дали се продават топки в магазина, но това е стоката от първа необходимост за Вашия ... социум.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот appolon » 14 Юли 2014, 20:42

Не исках да ставам твърде обстоятелствен, затова и не съм споменавал множество детайли. Има правени няколко десетки опита за цивилизовано решение на проблема. По-голямата част от съседите са чужденци, които идват само по празниците и не владеят български език. От 42 апартамента в нашите 2 входа, само 6 домакинства сме постоянно живущи на адреса. По тази причина и входовете ни нямат домоуправител все още. Коментарът за формата на блока е останал по невнимание, но да се има предвид, че чупката на блока е най-вътрешната част от вътрешния двор. Цялата вътрешна част е раздадена в реални граници на живущите само в нашите два входа. Проблемният съсед се оказа собственик на известен месокомбинат, спряган за част от "обръчите фирми" и често се движи с охрана и бронирани автомобили. На нотариалните покани или не се отговаря или се явява някой от адвокатите му. Обикновено даже не може да се говори с него, предвид двуметровата ограда. Доколкото разбрах, имотът е закупен на името на ЮЛ. Видно е, че се движи въоръжен с огнестрелно оръжие. Единственият случай, когато районното полицейско управление изпрати патрул за проверка на запушения паркинг и входна врата, само се завъртяха и казаха, че е битов проблем и да се пробваме в съда. При последните подадени жалби, лицето разбираше за автора им още на същия ден и с насмешка паркираше почти на стълбите на входа.

Интересно ми е, авторът на горния саркастичен отговор, какво би направил в подобна ситуация?
appolon
Нов потребител

Мнениеот doc03 » 16 Юли 2014, 11:28

Отговорът не е саркастичен, а е практичен.
В подобна ситуация, просто си паркирах където си исках и където ми беше удобно. Така или иначе, автомобилът ми струваше 800 лева. (Е, не посмя да го пипне, въпреки че очаквах, а и чето казано - надявах се). Накрая, тъй като "не го бръснех за слива", клекна и си изнесе МПС-тата, още повече, че моят пример го последваха още 12 човека и му стана невъзможно и да влиза и да излиза. (Малката разлика е, че става въпрос за подземен гараж с рампа към него, с 20 клетки и съответно 20 идеални части, а въпросния имаше 3 гаража, взети под наем + претенции за половината празно пространство и цялата рампа, както и с разликата, че не беше в месарския бизнес). Иначе - нямаше разлика нито във визията, нито в поведението, нито в комплексите избивани с охранители, които описвате. Освен всеобщото поведение, което предприехме спрямо същия съсед (наемател и на апартамент в блока ни), една дама, архитект, сложи камери над гаража си, за да разбере кой й реже гумите когато паркира за кратко в общата част (не беше той!!!), но него го пусна в интернет как уринира по средата на коридора... :) ... с типично женски коментар относно морковчето му... :P
По същото време дойдоха едни други хора, и го пребиха като куче, барабар с охраната му, посред бял ден, а 30 човека седяхме и се наслаждавахме на гледката.
Както и да е. Махна се. В момента е в затвора, а и там му е по-безопасно.
Като Ви чета, и вашичкият е горе-долу същата манджа, та поизчакайте малко - може провидението да Ви реши проблемите ... я с някое обвинение, я нещо друго в емисиите в 19ч. :wink:

Иначе - не знам как бих реагирал ако някой по описания начин си прави каквото си иска, при това засягайки с това мен и мой имот. Явно ще е на момента и според случая, но няма да питам никого, нито пък ще ходя с НК-то в ръка, белким не наруша някой член ....
Застраховайте си колата (знаете при кои), паркирайте си я където искате, а после обяснете кой и защо я е потрошил, а пък и някой запис от камера няма да е излишен. Мисля, че ще сработи, но ако Ви се занимава.

П.П. В кой край на морската градина е това?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот ivanov_p » 16 Юли 2014, 12:56

Тези 35м2 реални парцели как са оформени документално? Пусни ми на лични идентификатора на парцела да ги видя.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот barakuda » 17 Юли 2014, 23:11

Напалм трябва.
barakuda
Потребител

Назад към Етажна собственост