начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Проблем със софийска вода

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем със софийска вода

Мнениеот dream1984 » 11 Окт 2011, 03:46

От 6-7 месеца насам живущите в блока се оплакват, че софийска вода начислява на всеки апартамент общи нужди по около 5 кубика което по 86 апартамента прави близо 450 кубика...
Някой знае ли какво трябва да се прави в такава ситуация...
Имало някакъв закон който казва че когато софийска вода измерват водомера на общите нужди задължително някой от УС трябва да е свидетел или нещо такова.

Ще съм ви благодарен за съвети...
dream1984
Младши потребител

Re: Проблем със софийска вода

Мнениеот toni_sf » 11 Окт 2011, 08:23

По принцип е желателно да присъства член на Управителният съвет ,но и да присъства няма значение ,винаги се получава разлика от сбора на показанията на водомерите на собствениците със показанията на общият водомер.Тук вече си влиза в сила договора ,те си имат технологични загуби ,които си ги разпределят както си желаят.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот TheOldMan » 11 Окт 2011, 09:14

450 кубика са обема на 2 средни по големина апартамента, или горе-долу обема на един 25 метров плувен басейн (25 х 10 х 2 м). Не виждам как може да "загубите" толкова вода за месец. Или 1/3 от съседите ви са без водомери, или някой яко краде, или сградния водомер отчита някакви измислени стойности.
По принцип ВиК-то ги интересува само сградния водомер, и разликата между неговите показания и сумата от показанията на индивидуалните водомери се разпределят между живущите. Но при мен сме 45 апартамента и веднъж на 3 месеца се случва да доплатим по 1-2-3 кубика на абонат. 5 кубика всеки месец е страшно много.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот vikuslugi » 31 Дек 2012, 18:25

По скоро няма да се оправите. А ми за една година ще удавите целия блок 450х12
Предлагам ViKuslugiSofia.com в гр.София
vikuslugi
Нов потребител

Мнениеот ionis72 » 02 Фев 2013, 19:48

Може ли някой да ме посъветва към кого да се обърна защото софииска вода ми надписа огромни суми и подадох жалба но необръщат внимание.Водомера ни бе много стар а трябвало да бъде сменен на пет години и при потребление около 10 кубика месечно 3 месеца подред започнаха да идват 400лв.140лв.200лв.След подаването на жалбата дойдоха и поставиха нов но отказват да преразгледат сметката а отговора е да я разсрочим.Към кого мога да се обърна.
ionis72
Нов потребител

Мнениеот dream1984 » 11 Фев 2013, 06:37

По принцип ако му е изтекъл срока значи имаш право. При нашите когато ги проверяваха (за което платихме 230лв) казаха че ако се окажат повредени ще преразгледат сметките от последните тримесечия...
dream1984
Младши потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 15 Мар 2013, 10:54

dream1984 написа:От 6-7 месеца насам живущите в блока се оплакват, че софийска вода начислява на всеки апартамент общи нужди по около 5 кубика което по 86 апартамента прави близо 450 кубика...
Някой знае ли какво трябва да се прави в такава ситуация...
Имало някакъв закон който казва че когато софийска вода измерват водомера на общите нужди задължително някой от УС трябва да е свидетел или нещо такова.

Ще съм ви благодарен за съвети...

:idea: :arrow: Управителният съвет на етажната собственост (ЕС), да изпрати писмо до "Софийска вода" АД, с актуални данни за броя живущи - по апартаменти в ЕС (относно отчитането на база на някои от апартаментите в ЕС - които нямат водомери или водомерите им са с изтекъл срок на годност)!

П.П. ...Ако нямате информация, на кои апартаменти в ЕС, се отчита потреблението на вода - на база, достатъчно е, да изпратите пълен списък с актуални данни на броя живущи във всички апартаменти в ЕС.
Последна промяна georgiev_sfbg на 15 Мар 2013, 10:59, променена общо 2 пъти
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот TheOldMan » 15 Мар 2013, 10:58

Срока между периодичните проверки на водомерите вече е 10 години...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Етажна собственост