начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Проблем с агенция!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с агенция!

Мнениеот dragan_82 » 04 Окт 2009, 17:37

Здравейте, имам нужда от помощ! Преди време докато си търсех имот подписах договор с агенция за НИ. От агенцията ме заведоха на оглед в един апартамент, за което съм се подписал. След около месец собственика на апартамента се свърза с мен (оказа се познат на семейството), и ми предложи по-изгодна цена и да направим сделката без агенцията. Аз се съгласих при положение, че се откаже от услугите на агенцията преди да подпишем ПрД. Това беше направено. Така че сега имам ПрД с продавача. Обаче като се разрових установих че в договора с агенцията (аз нямам екземпляр от него) има следния текст:
1. Възнаграждението (2% от цената)се дължи и в случай, че близък или друго свързано с ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ лице по смисъла на §1, ал. 1 от ДР на ТЗ придобие право на собственост или друго вещно право върху имот, предложен на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ от ИЗПЪЛНИТЕЛЯ.
ВЪПРОСИТЕ ми са следните:
1. Възможно ли е след като изповядаме сделката, ако от агенцията разберат за това да ме съдят и да си поискат %-та при положение, че продавача се отказал от услугите им и агенцията не продава вече имота.
2. Каква е давноста на договора и на горното право на агенцията.
3. Как мога да се измъкна - ще имат ли претенции ако преди изповядване на сделката отида в офиса им и поискам да развалим договора (не е указан срок на валидност)!
Очаквам компететнтното Ви мнение!
dragan_82
Нов потребител

Re: Проблем с агенция!

Мнениеот lexter » 04 Окт 2009, 18:17

http://lex.bg/bg/laws/tree/laws
оттам си потърси Закон за задълженията и договорите и ще си отговориш и сам :)
достатъчно си интелигентен, за да споменеш давност, изповядване, разваляне :)
А компетентни отговори от вписан в съответната АК адвокат!
lexter
Потребител

Мнениеот Melly » 04 Окт 2009, 18:24

dragan_82 написа:Здравейте, имам нужда от помощ! Преди време докато си търсех имот подписах договор с агенция за НИ. От агенцията ме заведоха на оглед в един апартамент, за което съм се подписал. След около месец собственика на апартамента се свърза с мен (оказа се познат на семейството), и ми предложи по-изгодна цена и да направим сделката без агенцията. Аз се съгласих при положение, че се откаже от услугите на агенцията преди да подпишем ПрД. Това беше направено. Така че сега имам ПрД с продавача. Обаче като се разрових установих че в договора с агенцията (аз нямам екземпляр от него) има следния текст:
1. Възнаграждението (2% от цената)се дължи и в случай, че близък или друго свързано с ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ лице по смисъла на §1, ал. 1 от ДР на ТЗ придобие право на собственост или друго вещно право върху имот, предложен на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ от ИЗПЪЛНИТЕЛЯ.
ВЪПРОСИТЕ ми са следните:
1. Възможно ли е след като изповядаме сделката, ако от агенцията разберат за това да ме съдят и да си поискат %-та при положение, че продавача се отказал от услугите им и агенцията не продава вече имота.
2. Каква е давноста на договора и на горното право на агенцията.
3. Как мога да се измъкна - ще имат ли претенции ако преди изповядване на сделката отида в офиса им и поискам да развалим договора (не е указан срок на валидност)!
Очаквам компететнтното Ви мнение!

Познато явление....
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот razli4na » 05 Окт 2009, 00:16

Браво бе, Драгане! Питаш във форума как да прецакаш някой, с който сам си се обвързал, като разчиташ и тук някой да ти се върже, чувствайки се прецакан. Айде, моля!
Като си подписвал, ще изпълняваш!
И в двата случая ще плащаш- дали на агенцията или на адвокат, който да те съветва, сам си избери.
razli4na
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба