начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

покупко-продажба на автомобил с пълномощно

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

покупко-продажба на автомобил с пълномощно

Мнениеот kamennikolov » 16 Дек 2008, 11:36

Здравейте!
Казуса е следния - двама собственици сме на един автомобил и аз имам пълномощно от другия собственик за продажба на автомобила. Когато заверявахме пълномощното обаче си спомням, че имаше и 2 декларации към него, които се заверяваха нотариално и важаха до края на годината. Искам да попитам мога ли да продам колата ако тези декларации вече са изтекли или не. И втори въпрос - мога ли сега да отида при някой нотариус и да подновим декларациите, така че да важат за следващата година или трябва да изчакам до след нова година.
kamennikolov
Нов потребител

Re: покупко-продажба на автомобил с пълномощно

Мнениеот ianeva » 16 Дек 2008, 11:41

kamennikolov написа:Здравейте!
Казуса е следния - двама собственици сме на един автомобил и аз имам пълномощно от другия собственик за продажба на автомобила. Когато заверявахме пълномощното обаче си спомням, че имаше и 2 декларации към него, които се заверяваха нотариално и важаха до края на годината. Искам да попитам мога ли да продам колата ако тези декларации вече са изтекли или не. - Не, не можете. И втори въпрос - мога ли сега да отида при някой нотариус и да подновим декларациите, така че да важат за следващата година или трябва да изчакам до след нова година. - Ще изчакате. И не е нужно Вие да ходите, а упълномощителят, той трябва да се подпише под тях.
Аватар
ianeva
Потребител

Re: покупко-продажба на автомобил с пълномощно

Мнениеот kamennikolov » 16 Дек 2008, 11:47

Благодаря за бързия отговор. Ясно ми е, че упълномощителят трябва да отиде, просто грешно съм се изразил. Въпросът е, че другия собственик заминава за чужбина и ми се искаше ако е възможно да ги подновим сега, но явно ще изчакаме първата възможност, когато се върне след нова година.
kamennikolov
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба