начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Дарение на имот.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дарение на имот.

Мнениеот ex_pupi » 07 Фев 2018, 12:14

Здравейте,

Предстои ми дарение на имот и искам да попитам както точно протичат нещата. Предоставил съм копия от всички документи и имам насрочена дата. В деня на изповядването как протичат нещата , доколкото съм запознат, предоставям пред нотариуса , оригиналните документи, които имам, той ги сравнява, изповядва ни новият НА и ни дава да се подпишем, след което носи новият акт за вписване и след 1-2 дена ни дава новият акт. Доколкото съм запознат оригинални документи не се оставят при нотариуса(тоест текущият НА, декларации и т.н.). Бихте ли ми дали малко повече светлина по въпроса.

Благодаря предварително.
ex_pupi
Нов потребител

Re: Дарение на имот.

Мнениеот ivan_lawyer » 07 Фев 2018, 12:51

Оригинали не се оставят, другото е работа на нотариуса.
Оригинали не се оставят, защото после не е лесно да се комплектоват, ако трябват за нещо.
Това е общо-взето.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Дарение на имот.

Мнениеот ex_pupi » 07 Фев 2018, 17:24

Тоест да разбирам , че процедурата е така отиваме с дарения, показваме оригиналите на необходимите документи, нотариуса ги сравнява и проверява за автентичност , аз и дарения си прибираме всички оригинали на документите( НА, скица, данъчна оценка и т.н), нотариуса изповядва дарението , дава ни да се подпишем на новият НА и след 1-2 дни се връщаме при него да си вземем НА. И повече нищо не му оставяме като документ?
ex_pupi
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба