начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

Покупка на ПИ- нива

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Покупка на ПИ- нива

Мнениеот val2552 » 04 Окт 2016, 19:50

Здравейте,купувам нива,на която мисля да сменя предназначението с ПУП.Как мога по официален начин да проверя в общината в ТСУ то какви комуникации минават през нивата.Дали има заложени пътища,които минават през нея и дали предстои отчуждаване заради такива путища.Казаха ми да дам последната скица или индитификатора на имота на една архитектка и тя лесно ще провери.Не в това е проблема.Аз искам да разбера има ли официален,законен начин купувача да разбере за подобни тежести на ПИ преди покупко-продажбата и какъв е той?Защото е смешно да ми казват,че става само с познати.Не може да се дават понякога десетки хиляди левове и купувачът да няма право преди сделката да може да си провери по легален начин за подобни сервитути,зони за техническа инфраструктура и други подобни комуникации и евентуални пътища,които биха попречили при бъдещо строителство.Ако някой е запознат с подобни проверки да каже как се процедира в различните общини?
val2552
Младши потребител

Re: Покупка на ПИ- нива

Мнениеот karanedeff » 06 Окт 2016, 13:24

Правилно са ви посъветвали - наемате си архитект и той ще ви направи цялостна проучване на имота.
А и после като тръгнете да сменяте предназначението този архитект пак ще ви е от полза за изготвяне на необходимите книжа.

Едно кило брашно да имаш дай го на майстор да ти направи баница!
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба