начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

покупко-продажба на имот без да съм уведомена

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

покупко-продажба на имот без да съм уведомена

Мнениеот desislava1974 » 18 Ное 2010, 10:07

Оказа се, че къщата ни е без нотариален акт. Брат ми, който не е в добри отношения с родителите ми реши да я узакони, да нямат претенции чичо и леля. По негово настояване изкарва нот. акт на къщата и след това принуждава родителите ми да подпишат договор за покупко-продажба и му продават целия имот. (без да си оставят стая за живене до смъртта, или клауза срещу гледане.) Аз естествено не съм уведомена и не зная нищо в продължение на две години. През това време майка ми почина , като аз я гледах до смъртта без да ми спомене такова нещо, мисля, че и тя не е осъзнала какво е направила (да положи подпис, като продавач). През цялото това време аз поддържах къщата и градината. Едва го научих преди два дни не съм говорила с никого за това. Какво ще ме посъветвате?
desislava1974
Нов потребител

Re: покупко-продажба на имот без да съм уведомена

Мнениеот vero6 » 18 Ное 2010, 10:17

А баща ви жив ли е ? Спорем мен може да се събори акта само ако се докаже липса на съгласие или , че е ключен под заплашване или някое от основанията на чл. 26 и сл. ЗЗД...Обаче всичко това е много трудно доказуемо, особено и след като майка ви е починала. Баща ви наема ли се да води подобно дело?
Вярно е , че вие сте също наследник на родителите ви и си имате запазена част от наследството, но тук проблем е това, че те както ви разбирам, са си сключили нормален д-р за покупко-продажба, най-вероятно е отбелязана цена на тази сделка ; били са в състояние да се разпореждат с имуществото си, в момент, в който вие нямате такова право върху тяхното имущество (все пак вие сте наследник на родителите си сле тяхната смърт).
vero6
Младши потребител

Мнениеот desislava1974 » 18 Ное 2010, 10:40

vero6 написа:А баща ви жив ли е ? Спорем мен може да се събори акта само ако се докаже липса на съгласие или , че е ключен под заплашване или някое от основанията на чл. 26 и сл. ЗЗД...Обаче всичко това е много трудно доказуемо, особено и след като майка ви е починала. Баща ви наема ли се да води подобно дело?
Вярно е , че вие сте също наследник на родителите ви и си имате запазена част от наследството, но тук проблем е това, че те както ви разбирам, са си сключили нормален д-р за покупко-продажба, най-вероятно е отбелязана цена на тази сделка ; били са в състояние да се разпореждат с имуществото си, в момент, в който вие нямате такова право върху тяхното имущество (все пак вие сте наследник на родителите си сле тяхната смърт).

Баща ми е жив. С какво намерение да отида и да говоря. Да се отрека от тях, че не са ме взели в предвид и да им оставя всичко, защото не мога да обжалвам. Или на добра воля да говоря с брат си да ми наплати, което няма да стане. Сделката има цена и в нот. акт пише, че е изплатена в брой на продавача. Родителите ми не саполучили и един лев.
desislava1974
Нов потребител

Мнениеот vero6 » 18 Ное 2010, 11:00

Според мен това е много трудна житейска ситуация и разрешаването й в съда е изключително в сферата на доказването, което в случая ми се струва доста трудно. Дано се включат и други колеги, които да могат да ви помогнат с някой по-добър съвет от мен! Успех!
vero6
Младши потребител

Назад към Покупко-продажба