начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Валидна ли е тарифата за нотариусите от 1999

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Валидна ли е тарифата за нотариусите от 1999

Мнениеот olioniko » 31 Дек 2008, 17:21

Здравейте,

На сайта на Нотариалната камара има публикувана "Тарифа за нотариалните такси към Закона за нотариусите и нотариалната дейност" но тя е от 1999 година. Валидна ли е още или има нова но не е публикувана там.

Може да се види най-долу на тази страница : http://www.notary-chamber.org/normativna_uredba.html

Питам защото на една жена пред мен и взеха 14 лева за заверка на пълномощно което тя вече беше написала сама - само и го подпечатаха и подписаха. 14 лева беше само пълномощното , да не помислите че е имало и декларации.

Мерси
olioniko
Младши потребител

Re: Валидна ли е тарифата за нотариусите от 1999

Мнениеот donna » 31 Дек 2008, 18:07

За заверка на подписа и съдържанието 7,20ЛВ с ДДС , ако нотариуса и пише и пълномощното14,40 лв с ДДС.
donna
Старши потребител

Re: Валидна ли е тарифата за нотариусите от 1999

Мнениеот olioniko » 02 Яну 2009, 21:23

Благодаря за отговора. И на мен ми се виждаха доста тия 14 лева. Сега мога да кажа кой е нотариуса взел повече пари отколкото трябва :

Нотариус номер 11 - Янчо Димитров Несторов
Варна
Телефон: 052/607 825, 052/607826
Помощник нотариуси: Десислава Георгиева Чакърова - Варна

Него го нямаше и не той взе парите, а една дебела женица която стои в дъното вляво и по доста неприятен начин раздава разпореждания на хората влезли там. Ти, седни, ти, дай лична карта, не говорете и т.н. Та тя взема на женицата 14 лева само за подпис. Ако ги искаше от мене щях да и искам обяснение, ама като не бях сигурен в сумата не ми се месеше в чуждите работи. Следващия път ще я погна.
olioniko
Младши потребител

Назад към Покупко-продажба