начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

таксиметров превоз ли е това?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

таксиметров превоз ли е това?

Мнениеот nak111 » 05 Яну 2011, 12:58

Здравейте!
ДАИ спира такси, което е с поставена табела, същата не е закрита и т.н.
В таксито има четирима души освен водача, обаче апарата не е включен.
И водача и пътуващите в таксито заявяват, че не са клиенти, а приятели на шофьора и са решили да отидат да пият кафе някъда и за това апарата не е включен :lol:
При това положение според вас съда дали ще отмени НП на водача за това, че при таксиметров превоз на пътници не си е включил апарата?
Ще бъда благодарен ако ми посочите някаква съдебна практика.
nak111
Потребител

Re: таксиметров превоз ли е това?

Мнениеот TheOldMan » 05 Яну 2011, 14:44

Чл. 46.При преустановяване на работа водачът поставя на предното стъкло вдясно на автомобила табела "Не работи" (приложение № 13) и сваля или закрива с калъф знака "Такси".

http://rs-berk.com/2010/mar/nd/00704509/58122510.htm - даже не е имал пътници, сам се е возил, и са го "ошамарили" 100 лева.

http://justice-ruse.org/rcourt/2009/10/ ... 8a0909.htm
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Re: таксиметров превоз ли е това?

Мнениеот nak111 » 06 Яну 2011, 23:24

Благодаря много!
nak111
Потребител

Назад към Административно право