начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Помощ - терор от Общината

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ - терор от Общината

Мнениеот idealista » 19 Фев 2011, 22:48

Здравейте на всички!Много ми е интересно да разбера /от практикуващите/, имат ли пражо общинарите,съвместно с ХЕИ да извършват проверки и констатират нарушение на регламентираното работно време на търговски обект /кафе-бистро/ ,което работи с нормирано работно време до 24:00 ч., след приключен касов апарат в 23:50ч.?
Случаят е следният : Пристигат всеки ден след 24:00ч. и чукат на вече затворената врата на обекта,показвайки служебните си карти,принуждавайки по този начин собственикът да ги пусне в обекта и започват да пишат констативни протоколи..,че се работи след 24:00ч., при положение на горе-описаните обстоятелства и това,че има една маса с клиенти,дошли в 23:00ч.,поръчали бутилка и които за нещастие си допиват,без да им се вземат нови поръчки???
Имат ли законово основание и право, тези контролни органи да влизат и/или извършват проверки /извън работното време/ в обекта и пишат протоколи и актове или би трябвало тези действия да са през работното му време, защото това е незаконосъобразно и се превръща в ежедневен тормоз ?
Моля,ако някои от присъстващите тук има желание-нека отговори, за да разберем какво точно се случва!!!
Много моля за помощ!!!Благодаря предварително!
?
Аватар
idealista
Младши потребител

Re: Помощ - терор от Общината

Мнениеот TheOldMan » 20 Фев 2011, 00:15

Според мен работното ви време не е свършило, щом в обекта има клиенти. Това, че касовия апарат е приключен, не означава кой знае какво. Ами ако тези ваши "допиващи" си клиенти си поръчат в 23 часа по каса бира и с песни и танци откарат до 4 часа през нощта?
А че тези акции са въз основа на жалби на недоволни съседи - това е сигурно. Но това не променя факта че извършвате услуга след края на работното време и де факто сте в нарушение.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот rim_konsul » 20 Фев 2011, 02:16

Не сте в НАРУШЕНИЕ, не се връзвайте.
Търговската дейност е свободна за всеки търговец, прочетете Търговския закон.
Правата и законните интереси на гражданите се защитават, чрез Адвокат пред компетентния съд.
Може и някой лев да искарате, че ви пречат да си развивате бизнеса.
rim_konsul
Потребител

Мнениеот idealista » 20 Фев 2011, 02:24

Да,съгласна съм-нарушение е-това е безспорен факт!
Въпросът ми е относно правомощията на проверяващите - докъде и доколко се разпростират при така създадена ситуация???Имат ли право да влизат,след като е затворен обекта официално /ключ и табела/ и да си извършват проверки?А ако им откажат достъп /не им отключат и не ги пуснат/?
Благодаря за отговора!
Аватар
idealista
Младши потребител

Мнениеот rim_konsul » 20 Фев 2011, 10:16

КАК ще ги пускате, Вие сте собствениците. Прегледайте си Закона за собствеността и Конституцията. Собствеността е неприкосновенна.
ХОРА МИСЛЕТЕ С ТИЯ ГЛАВИ.
НЯМА НАРУШЕНИЕ ПО БЕЗПОРЕН НАЧИН.
Вие сте собственици и ще си правите каквото искате, по което време искате.
Много им вярвате на тия проверки, въобще не ги пускайте.
Правомощията им са кратки: - ДА ХОДЯТ ДА СПЯТ.
rim_konsul
Потребител

Назад към Административно право