начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Отнето СУМПС - превишени контролни точки?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отнето СУМПС - превишени контролни точки?

Мнениеот zlobil81 » 28 Дек 2010, 10:36

Здравейте,
Имам нужда от първоначален правен съвет е ли възможно да се направи нещо по следния казус, относно отнето СУМПС:

Първо малко фактология относно нарушенията ми напоследък:
// 1. НП от 12.06.2009 г. ( от гр.Мездра) – Връчено на 26.10.2010 – по чл.183 ал.1 т.1 – 10лв и 0 контр.точки
2. НП от 10.09.2009 г. ( от гр.Монтана) – Връчено на 26.10.2010- по чл.182 ал.2 т3 – 50 лв и 3 к.т.
3. НП от 12.08.2010 г. ( от гр.София) – Връчено на 26.10.2010- по чл.183 ал.4 т.6 – 50 лв ; по чл.183 ал.1 т.1 – 10 лв. и общо 3 к.т.
4. НП от 15.11.2010 г. ( от гр.Видин) – Връчено на 26.10.2010 – по чл.182 ал.2 т.4 + по чл.183 ал.1 т.1 – общо 110 лв, 7 контр.точки и лишаване от право да управлява мпс за срок от 1 месец след което в същото постановление с думи е написано: „Към 26.11.2010 на водача остават 9 контролни точки ( тук предполагам е след приспадането на тези 7). //

Това бяха детайлите, аз реших по време на празниците да си „излежа” наказанието и предадох свидетелството и контролния талон на 26.11.2010, при което ми казаха на 27.12.10 г. ( днес) с платежни по всички НП + 2 фиша, да отида да си взема документите обратно.

Днес, след дълго чакане на опашка, давам платежните, служителката намира книжката и талона, но преди да ми ги върне поглежда компютъра и казва, че вече съм на минус точки и всъщност не може да ми я върне. Аз попитах защо тогава на последно връченото ми НП от преди месец пише, че остават 9 к.т. през което време не съм шофирал, нов акт (със стара дата) не е пристигал и нямам нови НП, тя каза че няма идея. Показа ми на листче ( но не ми го даде) табличка със дати и НП-та от 2005 г до момента, според които сбора от иззети к.точки действително превишава 36 к.т. за тези 5 години.

Отказаха да ми върнат книжката, помолих за някакъв писмен отказ или документ, каза няма проблем, нащрака набързо една Заповед за прилагане на Принудителни Административни Мерки от 27.12.2010, цитирам основното..; занесе я за подпис на началника и ми я връчи:

”......С НП №.../12.08.2010 г (<-забележете с кое ), на СДВР връчено и влязло в законна сила и във връзка с чл.157 ал.4 от ЗДвП.” ..цититрана..”, против.......с адрес........и във връзка с чл.22 от ЗАНН ЗАПОВЯДВАМ на основание чл.171, т.4 от ЗДвП – изземване на св.за упр. Заповедта може да е обжалва по реда на АПК пред наказващия орган”.. разписка..

Т.е. с това НП от Август.2010 точките ми теоретично са свършили и е трябвало да бъда с отнета правоспособност, обаче за времето след това и до момента са ми написани и връчени още 2 НП, за които съм си платил глобите, че и лишаване изтърпях, като сам си занесох документите без да ми ги искат ( ама че глупак, нали).

Не мога да споря дали са превишени контролните точки ( вероятно е така) , но предвид хронологията на събитията и писмено декларираните оставащи 9 к.т., има ли шанс да се обори тази заповед ?

Моля, някой с опит в подобни казуси с КАТ да изкаже мнение, дали може да ми се помогне и евентуално да ме насочи към колега във региона ( мястото е КАТ Видин, но не е проблем и друга локация), тъй като не ми се остава без книжка за най-малко 8 месеца, както изглежда. :?:
zlobil81
Нов потребител

Re: Отнето СУМПС - превишени контролни точки?

Мнениеот inspectora » 28 Дек 2010, 10:49

КАТ не подлежат на "правно въздействие" /само на "финикийско"/ - те там ни закони признават, ни съдебни решения - като са си решили нещо, ще стане ...
На мен ми е писнало да се разправям с тях ... каквото кажат: 2 месеца без книжка - ОК, 2 години без книжка - ОК, глоби - ОК ... нито съм спрял да карам, нито пък им плащам глобите ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот zlobil81 » 29 Дек 2010, 10:20

от Автора

Моля знаещите да се включат. Ако има някаква надежда и някой иска да се заеме да заповяда или да преопръча колега, тъй като срока за обжалване тече.... :roll:
zlobil81
Нов потребител

Мнениеот vetre » 29 Дек 2010, 18:02

а не е ли най-лесно да направиш едно възстановяване на точките?
vetre
Потребител

Мнениеот zlobil81 » 30 Дек 2010, 10:47

vetre написа:а не е ли най-лесно да направиш едно възстановяване на точките?

..Точките са ми на "минус'..за което е издадена заповедта и книжката ми е отнета.
След мин.6 месеца - психо и всички кормувания курсове изпити наново....

fantus написа:
zlobil81 написа:от Автора

Моля знаещите да се включат. Ако има някаква надежда и някой иска да се заеме да заповяда или да преопръча колега, тъй като срока за обжалване тече.... :roll:

" За целта ви е нужна адвокатска помощ, че самодейностите се санкционират строго от закона..." А препоръки тук не се дават - непозволена реклама и "удрят през пръстите" . :D :D :D

Е НАЛИ ТУК ИСКАМ ТОЧНО ТОВА - АДВОКАТСКА ПОМОЩ. В СМИСЪЛ АКО НЯКОЙ МИСЛИ ЛИ ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ И ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ЗАЕМЕ И ДА МИ ПОМОГНЕ В СЛУЧАЯ - ПИШЕТЕ НА Л.С. ЩОМ Е РЕКЛАМА.

Да го кажа пак сдъвкано - търся адвокат, който има идея как да ми помогне в горния казус, да се заеме със случая срещу заплащане. Л.С. или martines@gbg.bg
zlobil81
Нов потребител

Мнениеот rim_konsul » 07 Фев 2011, 05:43

АЗ не се занимавам въобще с тях, А СУМПС си го държа в сейф.
Спестяват се доста главоболия, както виждате...
Подържам мнението, че се кара и без СУМПС, за глобите няма жива сила, която като безработен да им ги давам...
rim_konsul
Потребител

Назад към Административно право