начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Административно наказание-глоба

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Административно наказание-глоба

Мнениеот nedri_69 » 02 Фев 2011, 14:31

Здравейте,
Административно наказание-глоба има ли давностен срок?
nedri_69
Младши потребител

Re: Административно наказание-глоба

Мнениеот nk7702n » 02 Фев 2011, 15:45

Да - две години - чл. 82 от ЗАНН :D
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nedri_69 » 02 Фев 2011, 16:55

Благодаря много за отговора
nedri_69
Младши потребител

Мнениеот crane_law » 02 Фев 2011, 17:22

Да,да, ама не! Чл. 82 има ал.3 и 4, където нещата стоят по друг начин.

(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността административното наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал. 1.

(4) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) Разпоредбата на предходната алинея не се прилага по отношение на глобата, когато за събирането й в срока по ал. 1 е образувано изпълнително производство. Това се отнася и за висящите дела, давността по които не е изтекла до влизането на тази алинея в сила.

Впрочем, темата е дискутирана многократно във форума, потърсете!
Правото е за бдящия, не за спящия!
Аватар
crane_law
Младши потребител

Мнениеот nedri_69 » 02 Фев 2011, 17:57

Значи ли тази ал .4 ,че няма измъкване егати нито съм ги похарчил тези пари нито изпил .Абсурдно е за мене .Значи ще ми висят на главата тези глоби
nedri_69
Младши потребител

Мнениеот crane_law » 02 Фев 2011, 18:07

nedri_69 написа:Значи ли тази ал .4 ,че няма измъкване егати нито съм ги похарчил тези пари нито изпил .Абсурдно е за мене .Значи ще ми висят на главата тези глоби

Значи! Ако е образувано производство от публичен изпълнител(НАП или АДВ преди да минат към НАП). И ще си ги търсят, могат и запор да наложат. Ако няма такова, тогава може да се позовете на посочената погасителна давност.
Правото е за бдящия, не за спящия!
Аватар
crane_law
Младши потребител

Назад към Административно право