начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Придобиване на ипотекиран имот на длъжник

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Придобиване на ипотекиран имот на длъжник

Мнениеот dirigenta_76 » 19 Яну 2012, 19:13

Здравейте.
Не съм юрист. Имам проблем, на който търся някакво решение.
Преди около година дадох 8 хил. лева на заем на познат. Тези пари бяха всичките ми спестявания, плюс това взех и 3000 от моя баща за да му услужа. До тогава всичко беше наред с този човек и уговорката ни беше за 10-тина дни. След това, както вече се досещате човека не ми върна парите, не ми вдига телефона, а като го видя случайно все обещава за другата седмица. Знам, че сам съм си виновен понеже нямам никакъв документ за дадената сума! Оказа се, че фирмата му е фалирала, а самият той няма други доходи (поне официално де).
В същото време разбрах, че е ипотекирал един имот в банката срещу отпуснат му заем. Имотът е на значително по-висока пазарна стойност от остатъка по заема (около 10 хил. лв. към момента), но той е спрял вече да го обслужва от около 6 месеца.
Въпросът ми е дали мога да изплатя аз задължението му към банката? И в този случай, аз ще имам ли някакви права над този ипотекиран имот?
Предварително благодаря за отговорите :)
dirigenta_76
Нов потребител

Назад към Ипотека