начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

проблем с ипотечен кредит

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

проблем с ипотечен кредит

Мнениеот angela12 » 18 Фев 2012, 12:42

Здравейте!
От доста време се опитвам да намеря отговор и начин да изляза от положението което съм в момента!Предварително искам да благодаря за времето, което ще отделите за това, което ще прочетете и се надявам че това има решение, а именно:
В месец март 2008г. родителите на съпруга ми заложиха недвижим имот - къщата, в която живеят а аз кредитоискател/само аз бях на трудов договор/ по ипотечен кредит за полуване на сума от 100 000eur.Сумата беше за закупуване на 2 камиона с цел извъшване на международен превоз на товари - имат транспортна фирма. Но в 2010г. подадох молба за развод и имам такъв понеже съпругът ми -вече бивш през времето което беше у дома ми налагаше психически тормоз и ме изгони със сина ни. Преди да излезе решението на съда кредита претърпя второ преструктуриране поради ненавременно изплащане на вноските. Исках да си прехвърлят кредита на тяхно име-за което трябваше да се направи нова оценка на имота,но бащата на бившия ми не се съгласи.Гаранти при второто преструктуриране станаха бившия ми съпруг и майка му, като се има и в предвид че вече не живеех в дома им. Към момента банката е прехвърлила вземанията към дружество, специализирано всъбирането на задълженията и всъщност аз съм посредник между нея и реалния платец. Банката е наясно, защо е теглен кредита и за какво са парите.Търсих и юридическа консултация. Живея в дома на родителите си и отглеждам сама 3г. си син. Моля Ви за вашето професионално мнение и отговор.
angela12
Нов потребител

Re: проблем с ипотечен кредит

Мнениеот ivan_lawyer » 18 Фев 2012, 13:05

Дължите си сумата, но са неясни много неща. Възможно е оспорване на някакво основание. Дългът е и общ на двамата съпрузи.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот angela12 » 18 Фев 2012, 17:09

незнам какво да мисля, но не може да няма изход от това положение. Не мога да ви опиша какво ми е - използвана и изхвърлена.
angela12
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 18 Фев 2012, 17:18

При положение, че има гаранти по кредита не виждам никакво притеснение. В случай, че искат изплащане, то трябва да се обърнат към гарантите.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот angela12 » 18 Фев 2012, 17:27

Последно в януари, бившия ми свекър дойде да види внука си/бащата не се интересува от сина си изобщо/ и като го попитах за заема, ми заяви, че си плащат навреме месечните вноски,но след една седмица започнаха да ме търсят от банката. Непрекъснато чувам лъжи от тези хора.Нямат за вноски а купиха 2 коли, имат имот на морето.Не намирам смисъл и логика.Заложения имот си е техен, защо да не си го прехвърлят и аз защо съм ими нужна.
angela12
Нов потребител

Мнениеот angela12 » 18 Фев 2012, 17:33

Честно си признавам много съм притеснена, ако ми напряват запор на заплатата,как ще си гледам детето, като това ми е единствения доход.
angela12
Нов потребител

Re: проблем с ипотечен кредит :)

Мнениеот Pause » 18 Фев 2012, 18:05

Според мен ,може с обратен иск да си върнете обратно платеното Чл.55 ЗЗД и следващите.Все пак кредитора може успешно да се удоволетвори по ипотечното си право ,вместо да чака изпълнението на части и то немалък период от време от лично задължен длъжник.
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Ипотека