начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Заем срещу ипотека без доказване на доходи...

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заем срещу ипотека без доказване на доходи...

Мнениеот деси » 19 Дек 2003, 17:52

Имам следния проблем- не ми достига 1/3 от стойността на недвижим имот,мога да ги изплатя за около година, но банките не ми отпускат кредит, защото не мога да докажа доходи.От къде мога да тегля кредит само срещу ипотека на имота?
деси

Re: Заем срещу ипотека без доказване на доходи...

Мнениеот регистратор » 19 Дек 2003, 18:40

Няма такава банка. Може да опиташ със заложна къща, но ГОРЕЩО НЕ ГО ПРЕПОРЪЧВАМ!!! ЩЕ изгориш...
регистратор

Мнениеот A.M. » 20 Дек 2003, 17:36

Може, дават от ДСК - срещу 3-ма поръчители и лихвен % = 16.95. Това е което се предлага в момента.
A.M.

Мнениеот банкер » 02 Яну 2004, 20:11

Пробвайте по банките отделно. Аз лично мисля, че при ипотека на 2/3 от пазарната стойност и изплащане само на 1/3 рискът на банката е почти нула независимо от доходите ви, тъй като се приема че банката винаги може да продаде имота за 2/3 от цената. Заслужавате много по-добра лихва. Вие сте си направо отличничка в случая, ако ви откажат, те са тъпите защото ще трябва да дават сума кредити само при 20% ипотека за да си изкарат заплатите, но нищо не може да направите.
Това е при условие че нямате други кредити, имаота си струва парите и т.н.
банкер

Мнениеот grozdev » 03 Яну 2004, 13:37

Няма банка, която би се съгласила да Ви отпусне кредит без да докажете (по какъвто и да е начин) необходимите доходи. Банките не са "ипотекарни". Те са длъжни да се уверят, че можете да погасявате задълженията си, а ипотеката е само обезпечение за "извънредни случаи". Принудителното събиране си е бавна процедура все пак.
grozdev

Мнениеот банкер » 04 Яну 2004, 02:26

Г-н Гроздев вие да не сте написали закон който да важи за всички банки, та да изразите такова желязно мнение? Може ли да го посочите? Иначе, всеки кредит се отпуска по-принцип индивидуално и логика като "нема и не може да се случи" е проява на елементарно мислене. Да не говорим, че май изобщо не ви е ясно как се отпуска кредит по същество и просто можете да дезинформирате госпожата и я лишите от възможност за реализиране на възможности.
"извънредните случаи" според вас са основа на всеки кредит, а не изключение. Ако искате вие си давайте кредити срещу бележки за доходи без реални гаранции, но не съветвайте банките да правят това че пак ще се повтори 97-ма. Или може би за 97-ма трябва да сме благодарни на "специалисти" като Вас?
банкер

Мнениеот банкер » 04 Яну 2004, 02:49

Всъщност, извинявам се в най-лошия случай банката трябва да продаде имота за поне 1/3 от стойността му (както го мислех), а не за 2/3 както се изразих.
банкер

Мнениеот Стефан » 10 Яну 2004, 16:13

За такъв кредит провери в клоновете на Прокредит банк.
Стефан

Назад към Ипотека