начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Запитване за Дропшипинг (Посредничество)

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запитване за Дропшипинг (Посредничество)

Мнениеот nikcho1337 » 19 Мар 2017, 14:35

Здравейте,

Обмислям да си отворя Дропшипинг сайт след като разговарям с няколко производителя.
Какво трябва да знам за този бизнес от правна гледна точка.
Няма да доставям на територията на българия, производителите/доставчиците ще са в чужбина. Силно вероятно е да са в Китай, а пазара ,който ще предпочета в началото главно ще бъде USA, но може и Европа, не съм направил достатъчно ресърч все още.
Искам да знам какво ще се водя, след аз ще отговарям само за рекламата, както знаете се процедира в дропшипинга.
Не съм съм се занимавал с търговия до сега и ще съм благодарен за по-изчерпателен отговор и обяснения.
Знам, че е нужно tax ID(EID),VAT или нещо по-подобно. Бих се радвал ,ако някой ми обясни какво точно означава и каква е процедурата в България.
След като аз реално ще съм само посредник и няма да продавам директно, как ще се води самия бизнес , трябва ли да регистрирам фирма или нещо друго?

Благодаря предварително
nikcho1337
Нов потребител

Re: Запитване за Дропшипинг (Посредничество)

Мнениеот plqsi » 30 Мар 2017, 16:37

Здравейте!
При всички положения Ви трябва фирма, щом ще осъществявате търговска дейност, било то и посредничество. За детайли съветвам да се консултирате със счетоводител или адвокат, за да уточните въпросите с регистрация по ДДС, плащането на данъци и т.н. Всичко зависи от детайлите по вашата дейност.
plqsi
Нов потребител

Назад към Търговско право