начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Смяна статут на магазин - нужно ли е?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Смяна статут на магазин - нужно ли е?

Мнениеот colio » 03 Май 2016, 00:22

Здравейте, имам търговски обект- магазин, за да го направя кафе-сладкарница трябва ли да сменям статута, след като няма да променям нищо вътре?
Благодаря за отговорите предварително
colio
Нов потребител

Re: Смяна статут на магазин - нужно ли е?

Мнениеот jhoro » 03 Май 2016, 01:18

По принцип да. Не ми се рови в момента да търся изискванията, но това са различни неща.
Магазин - обект за търговия на дребно и кафе-сладкарница - ЗОХ. Най-малкото изискванията са различни - складова площ, санитарни изисквания, тоалетни за клиентите ...
Трябва да се мине и на категоризация - за звездите.
jhoro
Активен потребител

Мнениеот colio » 03 Май 2016, 17:06

Да ,обекта отговаря на тези изисквания, даже вече имам протокол от агенцията по храните. Всъщност от ОП Туризъм ми искат скица с нарисувани маси и столове !?!, защото на разрешението за ползване пише "магазин"
colio
Нов потребител

Мнениеот ivanov_p » 03 Май 2016, 17:55

Не знам как ще направиш магазин на кафе сладкарница без да променяш нищо вътре? Трябва цялостен проект, с всички части, архитектура, Ел, ВиК, ОВ, да се съгласуват и т.н. Няма кафе-сладкарница, имаш заведение за обществено хранене с определен асортимент и този асортимент определя контакти, линии, брой чешми, брой вход-изходи. Едно е кафе-сладкарница, която продава пакетирани закуски, друго е да ги правиш там + топли сандвичи и т.н. За да правиш палачинки на място ти искат три мивки само за яйцата, ако ги сервираш в чинии - още две. Пожарната как ще съгласува без да има всичко на чертежа? Или агенцията по храните? Искат ти масите за да видят броя места, те трябват на пожарната, на ОВ-то, за категоризацията и т.н.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот colio » 04 Май 2016, 17:14

Благодаря за отговорите, отиваме на смяна на този статут щом е наложително...
colio
Нов потребител

Назад към Търговско право