начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

сертификат за коректна фирма

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

сертификат за коректна фирма

Мнениеот kofti » 21 Фев 2015, 08:54

Здравейте! Един ден в офисът на търговска фирма, занимаваща се с електроника, позвънял телефона и от отсрещната страна започнали да убеждават служителката, че точно тяхната фирма е "избрана да получи сертификат за коректна фирма". Обажданията станали в продължение на няколко дни още по-настоятелни. Влизайки в офиса, попаднах на спор между боса на фирмата и служителката. Той се чувстваше велик и поласкан, а ние си изгубихме времето в спор дали кой и как може и има право да прави квалификация на фирмите в страната и да избира "коректни". Естествено, аз се шокирах от поредната форма на измама. Ето и линк за случващото се http://www.korektnafirma.com/about. Какво би могло да е юридическото обоснованане на тези действия? Законът за конкуренцията ли или друг закон? За мен това е класическа измама. Чух някакво смешно твърдение, че такъв бил принципът за издаване на ISO сертификат. Рових се повече за него, но попаднах в глуха улица. :?
kofti
Нов потребител

Re: сертификат за коректна фирма

Мнениеот vaskovasko » 05 Мар 2015, 17:27

Някакъв 25 годишен келеш от Полша си мисли, че ще прокопса, но мен много ме съмнява. Още повече, че фирмата е регистрирана в Януари и вече дава "сертификати" за 2015. Пълна измама.
vaskovasko
Потребител

Мнениеот ivodam » 09 Мар 2015, 17:02

Основания в уж демократичната ни система на свободна пазарна икономика е това, че е разрешено всичко, което не е забранено. Всеки може да прави най-различни проучвания, или да се прави, че прави такива, и да раздава всякакви сертификати, удостоверения, награди, грамоти, призове от разни бизнесакадемии и какви ли не глупости. Има пък разни сноби, които ще си купят тези неща, за да си ги закачат в кабинета.
Като считате, че е глупост това, що си губите времето в спор, нямате си работа ли?

:)
ivodam
Потребител

Мнениеот fantasti4na » 25 Мар 2015, 10:47

Здравейте! :)

Днес и нашата фирма получи такова обаждане
Попитах на какъв принцип все пак /или проучване/ сме избрани.
Дамата (от бургаски телефон) отговори, че нямаме никакви негативни мнение от клиенти и служители в интернет. Попитайх някакво проучване ли се прави , а тя отговори - не, само на база липсата на отрицателни коментари в интернет пространството.
И след като сме избрани да получим "Сертификат за коректна фирма" слева да преведем еднократно 59лв + ДДС , за да бъдем включени в посочения от автора сайт и така ще ни откриват клиентите.

За мен това е ПОРЕДНАТА ИЗМАМА! Хиляди фирми еднократно по 59лв = КОЛКО ??

И след няколко месеца фирмата закрива 'коректния сайт" и изчезва заедно със разните там сертификати и парите на хората!!

Моля за мненията Ви - не трябва ли да сигнализираме някъде? Или както е написал/а/ ivodam - тук всичко незабранено е разрешено??
fantasti4na
Младши потребител

Мнениеот ivodam » 31 Мар 2015, 14:11

Ами това все пак е юридически форум, ако считате, че е измама в смисъл на закононарушение/престъпление, цитирайте съответен член от нормативен акт, за да видим за какво иде реч.

Разбирам ви благородното възмущение, както и на тези хора, които още мислят, че има престъпление, наречено "спекула", ама се напъваме да сме европейска правова държава все пак.

:)
ivodam
Потребител

Мнениеот rossyto » 01 Апр 2015, 10:45

Здравейте,
Наблюдавам и следя изказванията Ви от доста време. Нямах намерение да се включвам, но вече започвам да се дразня. Виждам, че в тази тема, която сте подхванали има нотка на лични виждания и интереси. Все пак да не забравяме каква ни е същността и какъв ни е манталитета, който гордо си носим и притежаваме от векове. Защо трябва да ни се случи нещо хубаво на нас? И, ако случайно стане , защо пък де не го разрушим. Майстори сме. Кои сме ние да даваме съвет на хора, които работят от години с този проект в други пет държави, които са с години напред от мисленето и възгедите ни. Ние не можем да оправим собствените си проблеми, но сме много добри в това да се месим и да оправяме чуждите.
Аз съм работеща средна фирма в тази страна и мога да кажа гордо, че се справям с трудностите, и се боря достойно с проблемите, които ми предоставя живота.
Получих сертификата преди известно време и искам да кажа, че никой не ме хвана за гушата или ръката и не ме дърпа на сила да се включа в този проект. Обясниха ми любезно принципа и идеята на проекта. Даде ми се възможност да проверя и разгледам всичко за фирмата стояща зад тази идея. Платих си доброволно сумата и доброволно се включих в този проект. Сега следя всичко свързано с идеята и виждам, че тя се разраства. Харесва ми, че има млади хора, които желаят да прокарат светлина и положителни идеи в нашия живот. Радвам се, че има хора, които се пробуждат. Нямо лошо в това, което правят и са започнали. Ако бяхте се потрудили да разгледате , да прочетет, да проверите, да се обадите на хората , които стоят зад този проект, можеби нямаше да пишите тези негативни думи. Не можем да наричаме някой мошеник или измамник без да сме сигурни в това.
Радвам се, че получих този сертификат, гледам си го в момента на стената и искам да кажа, че изглежда добре.
Желая всичко най-хубаво на всички и бъдете по-позитивно настроени.
rossyto
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 01 Апр 2015, 11:54

О, ми давайте, събирайте сертификати :P
Тва мноо як бизнес, бате, оти да копаме или да одиме у съдо да бичиме, я полвин БеГе да вади сетрификати на другата полвина и обратно :twisted:
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот jasta13 » 01 Апр 2015, 20:22

ykovachev написа:О, ми давайте, събирайте сертификати :P
Тва мноо як бизнес, бате, оти да копаме или да одиме у съдо да бичиме, я полвин БеГе да вади сетрификати на другата полвина и обратно :twisted:
П.П. Абе я стига с тия призиви за позитивност, то е хубаво да я има, но това с тия сертификати е пълен тестис, да мЪ извиняватИ.

+1
Единственото, което мога да добавя, че когато всяка седмица ти звънят за да им дадеш шейсете лева за почетна грамота и пет стикера, тъй модната напоследък позитивност, се изпарява яко дим. :mrgreen:
alea jasta est
jasta13
Младши потребител

Мнениеот TheOldMan » 02 Апр 2015, 15:33

rossyto написа:Здравейте,
Наблюдавам и следя изказванията Ви от доста време. Нямах намерение да се включвам, но вече започвам да се дразня.
...
Получих сертификата преди известно време и искам да кажа, че никой не ме хвана за гушата или ръката и не ме дърпа на сила да се включа в този проект. Обясниха ми любезно принципа и идеята на проекта. Даде ми се възможност да проверя и разгледам всичко за фирмата стояща зад тази идея.
...
Ако бяхте се потрудили да разгледате , да прочетет, да проверите, да се обадите на хората , които стоят зад този проект, можеби нямаше да пишите тези негативни думи. Не можем да наричаме някой мошеник или измамник без да сме сигурни в това.
Радвам се, че получих този сертификат, гледам си го в момента на стената и искам да кажа, че изглежда добре.
Желая всичко най-хубаво на всички и бъдете по-позитивно настроени.

Днес получил уведомление (или може би заплаха... знам ли) че на фирмата в която работя ще й бъде връчен такъв сертификат. Куриоза е че фирмата в която работя ... няма дейност вече почти 2 години. Затънали сме в дългове.
И сега ... много ми е интересно как така и кой точно реши, че фирмата ни е коректна? Ние работим с доста ограничен кръг контрагенти, и ако някой е разпитвал за нас, щяха да ни кажат. Продукцията на фирмата също не се предлага във всяка бакалия, така че идея си нямам кой и как реши, че сме коректни? Как така стана, че нито са идвали нас да питат, нито са питали хората, с които работим, нито са имали досег със стоките и услугите които предлагаме, и решиха че сме коректни?
Във вашия случай кой и въз основа на какво реши, че вашата фирма е коректна?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот tmoe12 » 03 Апр 2015, 12:28

Сертификат Коректна фирма – да го взимаме ли или не?
Здравейте, сигурно малко сте се затъжили за моите драсканици, така че ето ме и мене! ;-)
Преди 2 седмици получих обаждане… Дявол ме хваща, когато отново получавам някаква оферта, все пак от добро възпитание изслушвам тези телефонни продавачи, но този път … започна малко странно ;-)

Уж, че нещо съм спечелил, че получих отличие и т.н …. олеле…. ;-)

Понеже разговорът започна доста нетипично, позволих на любезната Госпожа да довърши. На кратко ще Ви кажа за какво става на въпрос.

Както вече знаете(или не знаете- тогава ще разберете ;-) ) от няколко години имам малък магазин за меса – повечето ми клиенти са хора от квартала, но понякога влизат и други. Консултантката твърдеше, че след направено изследване на мненията за моята фирма – не са намерени никакви негативни мнения и по този начин съм се квалифицирал за получаване на сертификата…Коректна Фирма. Веднага си помислих – супер, чудесно, сега сигурна ще искат да им платя 500 лв за членство ;) Вече имах подобни обаждания. По принцип сумите за каквито и да било изследвания/проучвания са огромни – а аз тези пари не ги бера по дърветата :)

Сертификатите са полезни, добре изглеждат, но не за такива пари ;-) мога да си купя по-евтини декорации ;-) След няколко минути разговор очаквах да чуя най-важното – а именно сумата…. ;-) Което се оказа, че за сертификатът с куриерската доставка трябва да платя седемдесет и няколко лева. Почудих се къде ли е уловката? Още повече се учудих когато разбрах, че…. няма никаква уловка ;-) И това наистина е еднократно.

Хмм, поразгледах малко информацията в Интернет – и наистина никой не се е оплакал, че има уловка – следователно се изкуших и сега е закачен на стената в магазина ми, а на витрината си залепих стикера ;) Добре е когато някой те награди за своята тежка работа, а още по-добре когато можеш да се похвалиш на клиентите си с това. От време на време забелязвам, че дори и чакайки на опашката клиентите от любопитство четат какво е написано – не знам как ще въздейства това върху клиентите, но до сега не съм чул някой да се е оплакал.

Връщайки се към заглавието на поста – да го вземем или не? Тука вече сами трябва да решите. Аз го взех, парите не са много, а е добре да имам с какво да се похваля в магазина.
tmoe12
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 03 Апр 2015, 12:45

Ами стига някой да го приеме за похвала...
Аз по-скоро бих си качнал похвали от доволни клиенти, па дори да им давам по малко мръвка (или кой каквото предлага) отгоре. По-достоверно е някак от картонче на неква фирма, дето ква е точно?
Аз ако си качна на стената всичкото сертификат за семинарите, на които съм бил - ама истински, никой не ми е разправял как насън ми е говорил, бил съм там с лектори професори, доценти доктори, върховни съдии и тънъ; плюс ако поискам и по един картон за няколкото семинара, дето аз съм водил - ми то стените няма да стигнат. И ако мислите, че някой ще се трогне от това... нема лошо :D
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 03 Апр 2015, 17:33

Ах, tmoe12
постът ти звучи като чиста реклама... леко разказвателен стил, обстоятелственост в положителните детайли, силно внушение и ..... неизменният хепи енд.
Да не казвам, че имам някакво интуитивно усещане, че е написано по начин да се ползва многократно и при всякакви условия.

Не разбирам от реклама, но това трябва да е някаква разработена матрица за метод на убеждение. Танцувате по нежните за българския търговец струни :lol: .

Трябва да съм се изкривила доста ( животът, опитът - казват си своето), след като не мога да повярвам на написаното, но не е лошо за лит. произведение.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот TheOldMan » 03 Апр 2015, 18:40

Че и дават на "клиентите" си (или по друг начин ги убеждават) да пишат едно и също на сайтовете си относно тоя сертификат. То бива-бива copy-paste, ма явно ги зарибяват за да им правят и сайтовете на горките "клиенти":
http://arm-soft.net/
http://eta-sys.goonet.org/?menu=65;lang=1
http://www.beunique.bg/?act=news&news_id=29

П.С. Ндаа... баш със сайтаджийство се занимават тия... :
http://www.icnkm.com/offer

Ако може двамата "доволни клиенти", писали по-горе да съобщят на работодателя си, че има една правописна грешка на страницата, към която сочи последния линк. А също така е добре да намерите човек, който да пренапише текста - в момента макар че е граматически правилен, имам чувството че е превеждан от някой, който понятие няма какво преписва. Все едно чета нещо минало през google translate. Ужасно тежко за осмисляне, неразбираемо. Например това изречение:
"Благодарение на това имате съзнателно очакване на бизнес клиентите и партньорите на Вашето предприятие. " е типичен пример за 15 думи, които просто са поставени една след друга граматически правилно, без никаква мисъл какво трябва да означават в съвкупност.
Ако такива са ви и рекламните кампании...
Айде, честита безплатна реклама... :)
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 03 Апр 2015, 18:56

bird_of_paradise написа:.... постът ти звучи като чиста реклама...
Да не казвам, че имам някакво интуитивно усещане, че е написано по начин да се ползва многократно и при всякакви условия. ...

Мдаммм ...
http://presata.com/767/%D0%BA%D0%BE%D1% ... %BC%D0%B0/
За сега само два пъти. Ми така де, няма да се хАби човека да пише всеки път.

Но пък реклама, реклама, колко е реклама, като няма дори един линк (каквито често се срещат по тези ширини) поне за адреса на магазина, или към личен сайт, или поне телефон на фирмата, издаваща сертификати :)
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот jasta13 » 03 Апр 2015, 20:57

Добре де, аз ако си разпечатам на цветен принтер една засукана, грамота, ламинирам я, всичко това за сумата от 5,37 лева и я лепна на вратата на обущарницата си, дали ще хване декиш или трябва да е непременно от полската фирма?!
alea jasta est
jasta13
Младши потребител

Мнениеот ivodam » 06 Апр 2015, 17:36

doc03 написа:
bird_of_paradise написа:.... постът ти звучи като чиста реклама...
Да не казвам, че имам някакво интуитивно усещане, че е написано по начин да се ползва многократно и при всякакви условия. ...

Мдаммм ...
http://presata.com/767/%D0%BA%D0%BE%D1% ... %BC%D0%B0/
За сега само два пъти. Ми така де, няма да се хАби човека да пише всеки път.

Но пък реклама, реклама, колко е реклама, като няма дори един линк (каквито често се срещат по тези ширини) поне за адреса на магазина, или към личен сайт, или поне телефон на фирмата, издаваща сертификати :)

Никой не е отменил все още търговската реклама и пропаганда, надявам се, както не е отменено и правото на РайскаПтичка да вярва или да не вярва на рекламата, това си е чисто нейна работа.
Мен като икономист с общо взето либерални разбирания в такива теми определено ме дразни и кара да бъда нащрек нотката на желание за саморазправа с "измамника", "спекуланта", "тариката", "черноборсаджията". В светлината на маразмите, които слушам в последно време, относно даване на правомощия на прокуратурата да си вре носа за щяло и нещяло в гражданския оборот, определено се замислям за дремещия болшевизъм по тъмните кьошета на некои наши сънародници...

:(
ivodam
Потребител

Мнениеот tmoe12 » 17 Апр 2015, 11:10

tmoe12
Нов потребител

Мнениеот octavia » 17 Апр 2015, 11:55

Наскоро една приятелка си обяви във фейсбука новополучения "сертификат" :D за коректна фирма. Не разбирам за какво се заяждате и разследвате тука. Балъци има колкото щеш, има и кой да им прибира парите; такъв е светът и такъв ще бъде винаги... човешка природа.
Dip trip, flip fantasia
octavia
Младши потребител

Мнениеот ykovachev » 17 Апр 2015, 11:57

Така де, нЕма да разследвам тука кой се заяжда и кой - не, но предлагането на подобни сертификати не е незаконно. И е точно толкова полезно, колкото и предлагането на жмуди с отстъпка от цената, кат си купиш две кила вместо едно :P
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот ina_si » 12 Авг 2015, 22:35

Аз също от скоро притежавам такъв сертификат. Имам фирма от няколко години и се занимаваме главно с обслужване на клиенти и наистина се старая клиентите ми да са доволни. От както имам сертификата, хората гледат с по-голямо доверие. Също така този сертификат ми дава възможност да си използвам електронната визитка в сайта на фирмата, като си платя еднократно, а не е както в другите сайтове да се плаща някакъв абонамент. :)
ina_si
Нов потребител

Следваща

Назад към Търговско право