начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Име на търговски обект различно от името на фирмата?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Име на търговски обект различно от името на фирмата?

Мнениеот niko7777 » 13 Ное 2014, 13:23

Здравейте,
интересува ме как документално се отразява, когато името на обекта, в който имаш дадена дейност е различно от името на фирмата по регистрация в търговския регистър.
Пример: При консумация в Кафе " Приятели" получаваме касова бележка с данни на фирма ЕТ Иван Иванов

Искам да сменя името на заведението, но да продължа със сегашната ми фирма, как документално трябва да отразя това, за да нямам проблеми с проверяващи и т.н?

Благодаря Ви предварително. (Фирмата ми е ЕООД)
niko7777
Нов потребител

Re: Име на търговски обект различно от името на фирмата?

Мнениеот orhideq1985 » 15 Ное 2014, 14:46

В касовия апарат , ако е въведено името на обекта трябва да се смени от обслужващата фирма.
всички книги с наименованието на обекта да се коригират- примерно на Ревизионната книга да пише този обект.
orhideq1985
Младши потребител

Назад към Търговско право