начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Предоговаряне на условия по кредит

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Предоговаряне на условия по кредит

Мнениеот ani_78 » 04 Авг 2014, 21:01

Да подпиша ли Анекс ? Моля кажете ми в точките по Анекса има ли нещо ,което ще бъде в моя вреда ? :

1. Банката е написала, че искам да съм страна по Договора за кредит, от Солидарен длъжник да бъда Кредитополучател .(аз и съпруга ми - кредитополучатели)
2. Променлив годишен лихвен процент, който се формира от референтен лихвен процент плюс надбавка. Приловимият по кредита референтен лихвен процент е равен на стойността на тримесечния СОФИБОР.
страните се съгласяват в случай ,че на първия работен ден на съответното календарно тримесечие на официалната страница на БНБ не е отразена стойност на тримес Софибор, банката има право да приложи нов референтен лихвен процент, който да замени посочения. новият е последната обявена стойност на лихвения процент по нов бизнес срочни депозити на сектор Домакинства за срочност над един до три месеца за съответната на кредита валута, публикувана в лихвената статистика на електронната страница на БНБ.
3. При промяна на лихвения процент, произтичаща само от промяна на пазарния индекс/индикатор, приложим към референтния лихвен процент, банката публикува на интернет страницата си промяната и кредитополучателя се счита за редовно уведомен за промяната. промяната на приложимия по кредита лихвен процент при условията на предходната алинея влиза в сила от публикуването на стойностите на приложимия по договора пазарен индекс/индикатор на официалната страница на БНБ.
4,страните по анекса се съгласяват и приемат ,че на всеки 12 месеца след датат на сключването на настоящият договор за кредит , банката има право да извършва анализ (оценка ) на обезпечението по кредита. във връзка с извършването на на оценката по обезпеч., банката има право да възлага на одобрен от нея лицензиран оценител за изготвяне на оценката, за което кредитолучателя заплаща предвидените в настоящия договор и тарифата на банката такси .(пазарната стойност на обезпея трябва да бъде най- малко 130 % от размера на непогасената яаст от кредита.)
5. кредитополучателя се задължава преди изтичане на десет години от вписване на ипотеката по дог за кредит, да осигури по сметката си в банката суми в размер на необходимите такси за подновяване на вписването, и в тази връзка, дава неотменимо и безусловно съгласие банката служебно да събере сумите за подновяване на вписването, в размер съгласно действащата тарифа към момента на подновяване на вписването.
ani_78
Младши потребител

Re: Предоговаряне на условия по кредит

Мнениеот Melly » 04 Авг 2014, 21:27

Крайно време е да спрете да питате и да се срещнете с адвокат, който е наясно с "метода на мозъчната атака" ползван от Банките към клиентите й. Времето не работи във ваша полза. Спасението на "удавника" зависи единствено от него.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ani_78 » 04 Авг 2014, 23:39

И все пак ще съм Благодарна , ако някой компетентен си каже мнението ..
ani_78
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 05 Авг 2014, 08:24

Крайно време е да разберете не само вие а всички питащи, че това което давате като "инфо" и според вас е достатъчно да ви се даде компетентен отговор, е неправилно виждане, щото без да се видят всички документи и без да се обсъдят всички обстоятелства по казуса е все едно да си играем на викторина. Може да получите различни мнения, само не е ясно как ще прецените кое е правилното.
Правилно колежката ви насочва да се обърнете към адвокат.
Моето мнение е - не подписвайте анекс, изготвен от банка. Никоя банка не прави договори, които да са в интерес и на кредитополучателя. Дано го разберете преди да сте подписали, после ще бъде късно. Но вие си знаете.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот ani_78 » 05 Авг 2014, 10:20

Благодаря за отговора , но все пак да споделя , че това което пише в Анекса , това съм цитирала .
И ако някой се заинтересува и отдели време за мен , мога да дам повече инфо .
Ако някой желае да помогне нека го направи ,ако ли не , няма проблем .
Знам , че е най -добре да си платя на Адвокат , но ...
Поне ми препоръчайте на лично съобщение Адвокати по Банково право ..

..
ani_78
Младши потребител

Назад към Търговско право