начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Неплащане на договорирано по консултантски договор заплащане

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неплащане на договорирано по консултантски договор заплащане

Мнениеот y_yordanov2000 » 22 Май 2014, 15:02

Здравейте, казусът ми е следният: По сключен и изпълнен в указания срок и с указания обем задължения на двете страни консултантски договор, м/у две ЮЛ (ще ги означа ВЪЗЛ (ЕТ/ЕООД) и ИЗПЪЛ (държавна институция), т.е. възложител и изпълнител), след прекратяване действието на договора (поради изпълнение на договорираните задължения) и подписан протокол, без възражения на коя да е от страните и изрично упоменато че страните са си изпълнили задълженията по договора, ВЪЗЛ не изплаща на ИЗПЪЛ уговорената сума в едномесечен срок, посочен в договора. Задължението на ВЪЗЛ не е покрито с давност (5 години) и се дължи.
От страна на ИЗПЪЛ, като негов служител, аз съм единствен изпълнител на задълженията му по консултантския договор и бенефициент на договорената сума.
ВЪЗЛ осуетява двукратно получаването на уведомително писмо от ИЗПЪЛ до него, относно дължимата сума като "се крие" от служителите на фирмата-"пощальон".(Български пощи, втори път - ЕКОНТ)
ИЗПЪЛ няма интерес да води дело за дължимата сума и м/у него (ИЗПЪЛ) и мен се сключва договор за цесия - ИЗПЪЛ прехвърля неосъществените си вземания от ВЪЗЛ (цялата сума) на мен.
Какво дело да заведа с/у ВЪЗЛ и пред коя инстанция: РС или ЧСИ/ДСИ (частен или държавен съдебен изпълнител) по адресна регистрация на ВЪЗЛ? (как да се осигури вземането срещу изпреварващо заличаване на ЕТ или ЕООД от регистър , или срещу скриване на информация за финансово и имотно състояние на ВЪЗЛ (ако е ЕТ или ако е ЕООД).
Предварително благодаря за отговорите!
y_yordanov2000
Младши потребител

Назад към Търговско право