Страница 1 от 1
имитиращи и натурални млечни
Публикувано на:
03 Апр 2013, 03:47
от yorstomak
Работя в обект за готова храна предназначена за директна консумация. За приготвянето й се налага да използваме млечни и имитиращи млечни продукти. От БАБХ ни задължиха да работим или само с млечни, или само с имитиращи продукти! Търсих по наредби, закони и други такива, но никъде не открих, че когато се готви храна за директна консумация, не могат да се ползват и двата продукта! Всъщност има ли такава забрана?
пак за имитиращите
Публикувано на:
03 Апр 2013, 04:09
от yorstomak
Ако никъде не е отразено точно, че в обект за готова храна, предназначена за директна консумация (не консерва, а топла-току що сготвена) не мога да ползвам и двата вида продукта едновременно, имам ли право на някакъв иск, претенции или каквото и да е?
Re: имитиращи и натурални млечни
Публикувано на:
03 Апр 2013, 15:20
от rts
Ще задам контравъпрос към питащия: Вие, ако сте клент на такова заведение, дали бихте искали да сте сигурен какви точно продукти има в храната Ви ? Дали ще е Ви е все едно дали е вложен истински кашакавал, или имитация, която и господ не може да каже какво точно съдържа и дали това, което съдържа няма да навреди на здравето Ви ?
Елементарната коректност изисква клиента да е осведомен за съдържанието в храната му и да няма възможност за измама в това отношение.
Ако имате желание да изчистите юридически казуса, най-правилно е да се обърнете към съответната институция, която Ви е задължила, с молба за повече разяснения, а след това и евентуално към адвокат.
Re: имитиращи и натурални млечни
Публикувано на:
04 Апр 2013, 03:51
от yorstomak
Всичко е описано на етикета с най-малки подробности! Просто е нелогично за кухня да има такова изискване - да се работи само с единия вид, след като при готвенето на ястие с месо слагаме растителна мазнина!Не съм против всичко, което се съдържа в крайния продукт, да е описано. Всеки трябва да знае какво купува!