Здравейте,
Ако е забранено извършването на сделки по права линия, но бъде извършена сделка с фирма (СД), което се представлява от лице по права линия, това в противовес ли е на забраната ?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Сделка с фирма на роднина?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Сделка с фирма на роднина?
не съм чувала за забрана за извършване на "сделки по права линия (предполагам имате предвид забрана за сделки между роднини по права линия)". какво точно се опитвате да правите?
- latinka
- Младши потребител
Имам сключен договор в който извършени разходи за покупка на ДМА не се признават ако са м/у роднини по права линия. В случая имам закупена техника от събирателно дружество което се представлява от майка ми а баща ми е съдружник.
Въпросът ми е покупката от СД представлявано от роднина по права линия еднозначно ли е с покупка директно от роднина по права линия, защото СД се явява отделно ТД?
Мерси
Въпросът ми е покупката от СД представлявано от роднина по права линия еднозначно ли е с покупка директно от роднина по права линия, защото СД се явява отделно ТД?
Мерси
- bwnnr1
- Нов потребител
Ако купувате ДМА като физическо лице не виждам какви разходи трябва да Ви се признаят. Ако става въпрос за договор между две дружества, тук нямаме сделка между роднини по права линия. Съветвам Ви да вземете договора и всички документи, свързани с покупката на въпросните ДМА (защото отговорът на въпроса Ви зависи от това какво пише в тях) и да се обърнете към адвокат и счетоводител.
- latinka
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|