начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Отказ при промяна обстоятелства на АД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказ при промяна обстоятелства на АД

Мнениеот fulguracion » 26 Юни 2012, 15:10

След проведено общо събрание на акционерите, ми постановиха отказ с мотива, че от протокола на проведеното събрание на акционерите не може да се установи, с какво мнозинство са приети решенията.
На събранието присъстваха 100% от акционерите. На протокола е записано общото събрание реши. Очевидно е трябвало да напиша общото събрание единодушно реши или трябваше за всяко едно решение да пиша отделно?

Въпроса ми по - скоро е:Какво е добре да направя?
Да свиквам ново общо събрание? Това ще отнеме много време при АД. А и реално проблема е в протокола, който ако приемем, че не е воден както трябва се подписва само от председателя и секретаря на събранието и от преброителите на гласовете.
Ако протоколчика даде писмено обяснение за пропуска или да изготвят нов протокол, уточнение?
Другия ми вариант е да обжалвам, но с какви мотиви?

Много се надявах на чл.22, ал.5 от ЗТР, но уви четейки мота мо закона с указанията, че те се дават само при липсващ документ, а не при непълнота и/или грешка в него, както е в случая.

Надявам, се да ми дадете отговор, кой от описаните от мен варианти е най - удачен или дори предложение за друг, за който не съм се сетила.

Предварително благодаря.
fulguracion
Младши потребител

Назад към Търговско право