начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Влиза нов управител а старите напускат

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Влиза нов управител а старите напускат

Мнениеот fe2_vanio » 01 Фев 2012, 21:43

Здравейте.Имам следния казус.ООД с двама съдружници, които са и управители, искат да престанат да са такива и да назначат управител.Въпроса ми е следния...
Решение на общото събрание решава за назначаването на новия управител.Трябва ли да реши и за напускането на старите(в смисал самите управители решават за себе си да напуснат като такива) и трябва ли да се прилага ,,Уведомление на управителя до дружеството за напускане''?
Към заявлението прилагам: нотариално заверен образен от подписа на новия управител, декларация по член 142, декларация по член 13 за истинността на заявените обстоятелства, актуален дружествен договор, договор за управление.
По скоро ми е интересно как да се опише заличаването на старите управители?
Благодаря ви предварително!
fe2_vanio
Младши потребител

Re: Влиза нов управител а старите напускат

Мнениеот DEKAH » 01 Фев 2012, 22:02

fe2_vanio написа:Здравейте.Имам следния казус.ООД с двама съдружници, които са и управители, искат да престанат да са такива и да назначат управител.Въпроса ми е следния...
Решение на общото събрание решава за назначаването на новия управител.Трябва ли да реши и за напускането на старите(в смисал самите управители решават за себе си да напуснат като такива) и трябва ли да се прилага ,,Уведомление на управителя до дружеството за напускане''?
Към заявлението прилагам: нотариално заверен образен от подписа на новия управител, декларация по член 142, декларация по член 13 за истинността на заявените обстоятелства, актуален дружествен договор, договор за управление.
По скоро ми е интересно как да се опише заличаването на старите управители?
Благодаря ви предварително!

Трябва да има решение на ОС за освобождаването им от поста и от отговорност. Това се прави въз основа на молба от страна на управителите.

Вижте и чл.141, ал.8.

п.п. Ако не сте колега, то внимавайте какво правите.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Re: Влиза нов управител а старите напускат

Мнениеот fe2_vanio » 02 Фев 2012, 12:14

Благодаря ви много!Студент съм и трупам опит.
fe2_vanio
Младши потребител

Назад към Търговско право