начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

регистрация на ЕТ след служебно заличаване от регистъра

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

регистрация на ЕТ след служебно заличаване от регистъра

Мнениеот arabadjiev » 16 Яну 2012, 23:50

Здравейте,
имам следния въпрос - физическо лице, което е имало регистрация като ЕТ, но тя е била служебно заличена(поради изтичане на срока за пререгистрация ), трябва ли да предприеме някакви допълнителни действия след служебното заличаване на ЕТ или може да подаде заявление по предвидения ред за първоначална регистрация?
arabadjiev
Нов потребител

Re: регистрация на ЕТ след служебно заличаване от регистъра

Мнениеот karanedeff » 18 Яну 2012, 16:15

вж. чл. 57 ТЗ
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 18 Яну 2012, 18:00

arabadjiev написа:Здравейте,
имам следния въпрос - физическо лице, което е имало регистрация като ЕТ, но тя е била служебно заличена(поради изтичане на срока за пререгистрация ), трябва ли да предприеме някакви допълнителни действия след служебното заличаване на ЕТ или може да подаде заявление по предвидения ред за първоначална регистрация?

Да , според мен може!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 18 Яну 2012, 18:57

REVOLUTION написа:

Да , според мен може!

Не мисля, че е възможно заради чл. 58, ал.4 ТЗ.
Има едни срокове в ЗТР, които са наистина дълги, и до този момент това ЕТ само няма право да осъществява дейност, но никъде не пише, че е заличено.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 18 Яну 2012, 19:10

poli_g написа:
REVOLUTION написа:

Да , според мен може!

Не мисля, че е възможно заради чл. 58, ал.4 ТЗ.
Има едни срокове в ЗТР, които са наистина дълги, и до този момент това ЕТ само няма право да осъществява дейност, но никъде не пише, че е заличено.

Пише си , пише... :D
ЗТР § 5. (Изм. - ДВ, бр. 34 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.) (1) Едноличните търговци и клоновете на чуждестранните търговци, за които не е поискана пререгистрация в срока по § 4, ал. 1, се считат за заличени от 1 януари 2012 г. Съдът по регистрацията архивира фирмените им дела.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 18 Яну 2012, 19:26

ок., прав си.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот arabadjiev » 19 Яну 2012, 23:37

Благодаря Ви за отговорите и отделеното време ! Подавам заявление, а пък ще видим по-късно какъв ще е резултата !
arabadjiev
Нов потребител

Назад към Търговско право