начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Ликвидаторът - неоткрит на адрес

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ликвидаторът - неоткрит на адрес

Мнениеот beauty » 11 Яну 2012, 10:50

Здравейте, случаят е следният - представляваното от мен дружество е кредитор на дружество в ликвидация. Трябва да предявим вземанията си до изтичане срока на ликвидацията. За целта изпратихме молба до ликвидатора, обявен в ТР. Писмото се върна с бележка, че получателят се е преместил на друг адрес, а срокът на ликвидацията изтича съвсем скоро - на 19.01.2012г. Бих искала да попитам следното: в случай, че обявеният в ТР адрес на дружество в ликвидация се окаже неверен и ликвидаторът не може да бъде открит на адрес как може да предявим вземанията си - чрез вписване по партидата на дружеството в ТР, чрез неофициалния раздел на ДВ или по друг начин? Моля, ако някой колега се е сблъсквал с подобен казус, да ме посъветва! Опитах да се свържа с юрисконсултите на АВ - едни не знаеха какво да ме посъветват, други изобщо не отговаряха на обажданията ми... Предварително благодаря за помощта! Желая Ви спорен и приятен ден! :)
beauty
Младши потребител

Re: Ликвидаторът - неоткрит на адрес

Мнениеот fighter » 11 Яну 2012, 11:29

Аз имах преди време проблем с ликвидатор. Вкарахме документите в съда (това беше малко преди да стартира търговския регистър), после документите отидоха в търговския регистър. Пуснахме нотариална покана, пак писахме на търговския регистър, писахме и на данъчните. Намерихмне всички възможни адреси на ликвидатора и получихме негов подпис. Поискахме промяна в закона, защото наследниците нямаха почти никакъв шанс да защитят правата си. Сега би трябвало да е по-лесно.
fighter
Потребител

Re: Ликвидаторът - неоткрит на адрес

Мнениеот beauty » 11 Яну 2012, 12:01

Благодаря, fighter! Сега ще пробвам по постоянния адрес на ликвидатора, който открих по партидата на дружеството, ако пак се върне молбата, ще пусна към Търговския регистър. Също така ще обмисля варианта и за поканата, ако нищо друго не проработи!
beauty
Младши потребител

Назад към Търговско право