Не съм юрист, но скоро може да ми трябва такава помощ. Предварително ще помоля за малко консултация, за да се ориентирам къде отивам .
Мисля да купя дела на съдружника във фирмата ни. Как точно става това, с някакъв договор, има ли някакви такси за тези работи? Мога ли по някакъв начин да го задължа да не се занимава с такава дейност за някакъв срок? Макар и да е ясно, че винаги може да се занимава чрез подставени лица. Също така не знам към какъв адвокат да се обърна - който практикува търговско право примерно?
Предварително благодаря на всички за помощта.
Надявам се, че не съм отворил темата в грешен раздел.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 02:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Мисля да купя дела на съдружника във фирмата ни
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Мисля да купя дела на съдружника във фирмата ни
Когато ви се наложи-пишете на лични.
- dobroslava_kerekova
- Младши потребител
dobroslava_kerekova написа:Когато ви се наложи-пишете на лични.
Благодаря.
Сега се надявам на малко по обща информация. Иначе по натам ще трябва конкретно да се коментира със сигурност.
- lexxlexx
- Нов потребител
Здравейте!
Бързам да кажа, че не съм юрист и със сигурност като дойде време, ще трябва да се консултирате с професионалист. Но от опит мога да Ви кажа следното:
Доколкото разбирам сте двама съдружника в ООД. Ако дяловете ви са 50/50 и единият от вас (например съдружникът Ви) не желае да прави промени в дружеството (като ликвидация, продажба на дялове, увеличаване/намаляване на капитал, всичко, което изисква квалифицирано мнозинство според дружествения ви договор), нищо не можете да направите - може да се съдите до дупка и накрая дори да искате да си задраскате дяловете, няма да можете. Единствено ако сте управител - можете да се лишите от това си удоволствие без негово съгласие.
Съветът ми е - опитайте се да се разберете човешки със съдружника Ви и старателно избягвайте опцията да тръгнете да се съдите, защото само ще набиете време, пари и нерви - безрезултатно
Бързам да кажа, че не съм юрист и със сигурност като дойде време, ще трябва да се консултирате с професионалист. Но от опит мога да Ви кажа следното:
Доколкото разбирам сте двама съдружника в ООД. Ако дяловете ви са 50/50 и единият от вас (например съдружникът Ви) не желае да прави промени в дружеството (като ликвидация, продажба на дялове, увеличаване/намаляване на капитал, всичко, което изисква квалифицирано мнозинство според дружествения ви договор), нищо не можете да направите - може да се съдите до дупка и накрая дори да искате да си задраскате дяловете, няма да можете. Единствено ако сте управител - можете да се лишите от това си удоволствие без негово съгласие.
Съветът ми е - опитайте се да се разберете човешки със съдружника Ви и старателно избягвайте опцията да тръгнете да се съдите, защото само ще набиете време, пари и нерви - безрезултатно
- viraco4a
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|